§ 44 Sopimus Rondo-arkiston sosiaalihuollon tietoaineistojen käytöstä

Lataa 

ROIDno-2022-4842

Päätöspäivämäärä

29.11.2023

Päätöksen tekijä

Vastuualuepäällikkö Henkilöstö- ja hallintopalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 166.8 §
Kaupunginhallitus 12.9.2022 § 313

Kuvaus

Sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta annetun lain (sote-uudistuksen voimaanpanolaki) 64.1 §:n mukaisesti kunnan järjestämisvastuulle kuuluvassa toiminnassa syntyneet asiakas- ja potilasasiakirjat ja niihin liittyvät hallinnolliset asiakirjat sekä kunnan hallinnassa olevat yksityisiltä palveluntuottajilta siirtyneet asiakas- ja potilasasiakirjat siirtyvät sen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisestä vastaavalle toimivaltaiselle viranomaiselle, jonka alueeseen kunta kuuluu. Siirto koskee vain hyvinvointialueelle siirtyviä sosiaali- ja terveydenhuollon tehtäviin liittyviä asiakirjoja, joita ei ole arkistoitu.

Rovaniemen kaupungin ja Lapin hyvinvointialueen välillä on valmisteltu väliaikainen sopimus Rovaniemen kaupungin Rondo-arkiston sosiaalihuollon tietoaineistojen väliaikaisesta käytöstä ja siihen liittyvästä tietoaineistojen käsittelystä. Sopimuksen kohteena olevat tietoaineistot ovat muodostuneet aikana, jolloin sosiaalihuollon järjestämisvastuu oli kunnilla. Rovaniemen kaupungin Rondo-arkistoon on tuolloin siirretty säilytykseen osa sosiaalihuollon asiakasasiakirjoista vuosilta 1990-2003.

Väliaikaisen sopimuksen solmiminen on välttämätöntä, jotta Lapin hyvinvointialueen sosiaalihuollon järjestämisestä vastaava toimivaltainen viranomainen voi toteuttaa siltä viranomaisena ja rekisterinpitäjänä edellytetyt toimet asiakastietojen tarkastus- ja tietopyyntötilanteissa.

Tämän lisäksi sopimuksen tarkoituksena on mahdollistaa Lapin hyvinvointialueelle ja Rovaniemen kaupungille sosiaalihuollon tietoaineistojen siirtoa koskevien rajausten
selvittäminen, jotta sote-uudistuksen voimaanpanolaissa tarkoitetut tietoaineistojen siirrot voidaan käytännössä toteuttaa.

Rovaniemen kaupungin hallussa olevien sosiaali- ja terveydenhuollon tietoaineistojen siirroista Lapin hyvinvointialueelle sovitaan myöhemmin
erikseen.

Hyväksyttäväksi esitetty sopimus on tämän päätöksen liitteenä.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan sopimuksen. Sopimus allekirjoitetaan sähköisesti ja pannaan täytäntöön, kun molemmat osapuolet ovat sen allekirjoittaneet.

Allekirjoitus

Antti Määttä, henkilöstö- ja hallintojohtaja

Organisaatiotieto

Konsernihallinto