§ 44 Hankintapäätös Arctic Sport Hub – yrityskartoitus ja kv-benchmarking selvitystyö

Lataa 

ROIDno-2023-3900

Päätöspäivämäärä

30.11.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 48 §.

Kuvaus

Hankinnan kohde

Rovaniemen kaupungin elinvoimapalvelut/Business Rovaniemi on pyytänyt tarjouksen selvitystyöstä liittyen Arctic Sport Hub and Healthy Active Lifestyle Hub hankkeeseen. Selvitystyön tarkoituksena on koota tietoa Arctic Sport Hubin rakentamisen tueksi kolmesta sisältöteemasta:

1. Rovaniemen ja Lapin alueella toimivat liikunnan ja urheilun alan yritykset ja muut toimijat, jotka panostavat tki-toimintaan.

2. Kotimaiset ja kansainväliset liikunnan ja urheilun yritysvetoiset tki-keskittymät, joissa hyödynnetään uudenlaisia toimintamalleja, palveluita ja tki-infrastruktuureja.

3. Ulkomaiset liikunnan ja urheilun toimialan yritykset, joille Arctic Sport Hub voisi tarjota kehitys- ja testauspalveluita.

Palvelun tuotoksena syntyy tiivis kuvaus Rovaniemen alueella ja muualla Lapissa toimivista liikunnan ja urheilun alan yrityksistä sekä alustavaa näkemystä yritysten tarpeista yhteiskehittämiseen ja innovaatiotoimintaan. Hankkeessa kootaan myös kotimaisia ja ulkomaisia esimerkkejä, joissa on onnistuttu luomaan yritysvetoisia liikunnan ja urheilun keskittymiä. Lisäksi hankkeessa tuotetaan alustava listaus ulkomaisista liikunnan ja urheilun alan yrityksistä, joille Arctic Sport Hub voisi tarjota yhteistyötä tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä ja testaamisessa.

Toimeksianto koskee Business Rovaniemen koordinoimaa ja toteuttamaa Arctic Sport and Healthy Active Lifestyle Hub hanketta, joka toteutetaan 4.12.2023-3.11.2024 välisenä aikana. Tavoitteena on rakentaa Rovaniemestä liikunnan ja urheilun yritysvetoista keskittymää, Arctic Sport Hubia, jossa Suomesta ja ulkomailta tuleville yrityksille tarjotaan ensiluokkaiset olosuhteet, tilat, välineet ja tukipalvelut uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämiselle ja testaamiselle.

Palveluntuottaja Arctic Trail Oy on luontoelämyspalveluiden ja liikunnan alan innovaatiotoiminnan konsultointiin erikoistunut yritys, jonka perustajalla ja hankkeen toteuttajalla on pitkä kokemus yritysvetoisten ekosysteemien ja klustereiden rakentamisesta yritysten, tutkimuslaitosten, kaupunkien, ministeriöiden ja kansainvälisten organisaatioiden kanssa sekä konkreettisia näyttöjä yhteiskunnallisten haasteiden, laaja-alaisen kumppaniverkoston ja käytännön tason hankkeiden yhdistämisestä. Lisäksi toteuttajalla on monipuolista osaamista yritysten innovaatiotoiminnasta, yhteiskunnan innovaatioympäristön kehittämisestä sekä kansallisen, kansainvälisen ja yksityisen tki-rahoituksen yhdistämisestä.

Ilmoitus- ja hankintamenettely

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta, joka toteutetaan suorahankintana. Hankintaan sovelletaan Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeita.

Rovaniemen kaupunki on pyytänyt hinta-arvion kahdelta muulta vastaavantyyppiseltä asiantuntijayritykseltä, joiden päivähinnat olivat korkeammat kuin tilattavan palveluntuottajan.

Hankkeen kustannukset katetaan Lapin liiton myöntämästä ja EU:n osarahoittamasta hankkeesta ”Arctic Sports and Healthy Active Lifestyle Hub” (hankekoodi A80700)

Hanke on osa Rovaniemen kaupungin ja valtion välisen ekosysteemisopimuksen toteutusta, ja se edistää osaltaan Rovaniemen kaupungin strategisia tavoitteita sekä Lapin maakunnan älykkään erikoistumisen strategian toteuttamista.

Työn hinta ja laskutus

Arctic Trail Oy tarjoaa työtä kokonaishintaan 7 800€ (alv. 0%). Hintaan lisätään voimassa oleva arvonlisävero. Työn tulee valmistua 31.1.2024 mennessä. Tämä tarjous aikatauluineen ei sisällä mahdollisia muita lisätöitä, vaan näistä tulee sopia erikseen tilaajan ja tarjoajan kesken. 

Päätös

Päätän, että Rovaniemen kaupunki hankkii edellä esitetyn palvelun Arctic Trail Oy:ltä hintaan 7 800 €. Hintaan lisätään voimassa oleva arvonlisävero. Hankinnasta laaditaan erillinen sopimus tilaajan ja palvelun tuottajan välillä.

Allekirjoitus

Sanna Mäensivu, palvelualuepäällikkö

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut