§ 47 Likiliike Rovaniemi ry:n toimintatuki vuodelle 2024

Lataa 

ROIDno-2020-3983

Päätöspäivämäärä

7.12.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Likiliike on onnistunut toiminnassaan hyvin ja on tuonut vahvasti esille paikallista yrittäjyyttä sekä kannustanut rovaniemeläisiä käyttämään oman alueensa palveluita aktiivisesti. Likiliike-brändiä on tarpeen kansainvälistää brändiaineiston ja viestintämateriaalin osalta myös matkailijoiden arvovalintojen ohjaamiseksi paikallisiin yrityksiin. Tämän johdosta on perusteltua tukea Likiliike Rovaniemi ry:n toimintaa paikallisen yrittäjyyden näkyvyyden lisäämisessä. Likiliike Rovaniemi ry jatkaa aiemmin Rovaniemen Yrittäjät ry:n alaisuudessa toimineen Likiliikkeen työtä ja sen toiminnan piiriin kuuluu noin 200 jäsenyritystä. 

Päätösvallan delegointi palvelualuepäällikölle: elinvoimalautakunta 25.5.2021 § 83 Elinvoimalautakunnan delegointimatriisi.

 

Kuvaus

Rovaniemellä on jo useamman vuoden ajan luotu vuorovaikutteisuutta lisääviä yhteistyömuotoja alueen yrittäjien ja kaupungin kehittämistoimen välille. Vuonna 2015 Rovaniemen yrittäjät ry ja Rovaniemen yrittäjänaiset ry perustivat Rovaniemen Kehitys Oy:n, Rovaniemen kaupungin ja yhteistyökumppaneiden kanssa rovaniemeläisyyttä ja paikallisuutta edistävän Likiliike-verkostokonseptin, jolla autetaan kuluttajia löytämään ja kannustetaan heitä suosimaan paikallisia tuotteita ja palveluita hankinnoissaan. 

Rovaniemen kaupunki on rahoittanut Likiliike-konseptin kehittämistä 40 000 eurolla vuosina 2018–2019 edellyttäen, että Likiliikkeen jäsenyritykset rahoittavat toimintaa vastaavalla summalla vuosittain (konsernijaosto 7.11.2017 § 25). Likiliikkeen toiminnan tukemista on jatkettu viranhaltijapäätöksillä vuosina 2020 - 2023.

Nykyisin Rovaniemellä toiminnasta vastaa Likiliike Rovaniemi ry, joka on osa kattojärjestö Likiliike ry:tä. Likiliike ry on perustettu lokakuussa 2022, jolloin järjestölle siirtyi Likiliike-tavaramerkin omistajuus Rovaniemen Yrittäjät ry:ltä. 

Likiliike Rovaniemi ry on jättänyt liitteenä olevan toiminta-avustushakemuksen vuodelle 2024.  

Likiliikkeen tavoitteena on kasvattaa jäsenmääräänsä ja jäsenyritysten kaupallisten tuotteiden myyntiä. Yhdistys pyrkii omalta osaltaan ylläpitämään kotipaikkakuntansa elinvoimaa sekä kannustaa tekemään hankintoja paikallisesti, jotta paikkakunnalla säilyisi veto- ja pitovoimaa sekä kattava palveluiden, tapahtumien ja tuotteiden valikoima. Tärkeimmät keinot tavoitteiden saavuttamiseen ovat erilaiset tapahtumat sekä markkinointi- ja viestintäkampanjat. Likiliikkeen jäsenyritykset muodostavat verkoston ja jäsenyritykseksi voi hakea, kun 50% yrityksestä on paikallisessa omistuksessa ja sen päätoimipaikka on Rovaniemellä. 

Vuodelle 2024 Likiliike Rovaniemi ry hakee avustusta 19 000 euroa. Vuonna 2023 tuki oli 15 000 euroa. Likiliike ja kaupungin elinvoimapalvelut totesivat yhteisesti vuonna 2021 käydyissä neuvotteluissa, että kaupungin antama tuki tulee pienenemään asteittain. Vuoden 2024 avustuksen osalta on käyty neuvottelut toiminnan tukemisesta Likiliike Rovaniemen kanssa syksyllä 2023. Osapuolet sopivat, että osa vuoden 2024 avustuksesta käytetään tapahtumatuotantoon. 

Päätös

Päätän, että Rovaniemen kaupungin elinvoimapalvelujen elinkeinot ja työllisyys palvelualue tukee Likiliike Rovaniemi ry:n toimintaa 10 000 eurolla vuonna 2024. 

Allekirjoitus

palvelualuepäällikkö Sanna Mäensivu

Organisaatiotieto

Henkilöstö- ja hallintopalvelut