§ 48 Avustuspäätös vuodelle 2024/Nuorten Ystävät Ry

Lataa 

ROIDno-2023-3967

Päätöspäivämäärä

7.12.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Nuorten Ystävien klubitalotoiminnalla edistetään vaikeimmin työllistyvien kiinnittymistä työelämään ja opintoihin. Kaupunkistrategian tavoitteista se toteuttaa erityisesti ihmisryhmien eriarvoistumisen vähentämistä sekä edistää haavoittuvassa asemassa olevien ryhmien hyvinvointia. Toiminnalla edistetään myös työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista ja mahdollistetaan vaikeimmin työllistyvien pääsy työmarkkinoille ja osaksi osaavaa työvoimaa alueen työnantajille.

Päätösvallan delegointi palvelualuepäällikölle: elinvoimalautakunta 25.5.2021 § 83 Elinvoimalautakunnan delegointimatriisi.

 

Kuvaus

Nuorten Ystävät ry toteuttaa Rovaniemellä Klubitalo toimintaa klubitalo Roihulassa. Klubitalotoimintaa rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö (STEA), mutta se edellyttää myös muuta rahoitusta. 

Klubitalotoiminta edistää mielenterveyskuntoutujien ja muiden tukea tarvitsevien ihmisten terveyttä, hyvinvointia, osallisuutta sekä työ- ja opiskeluelämään palaamista yhteisöllisellä toiminnalla ja yksilöllisellä tuella.Toiminnan tavoitteena on edistää jäsenten osallisuutta ja tasa-arvoa.

Klubitalossa tarjotaan sekä yhteisöllistä että yksilöllistä toimintaa. Yksilöllinen tuki voi tarkoittaa arkeen tai asumiseen liittyvää tukea, työhönvalmennusta ja opintojen tukea. Jokainen jäsen voi valita itselleen oman työhönvalmentajan, jonka kanssa työskentelee suunnitelmallisesti saavuttaakseen omat yksilölliset tavoitteensa. Toiminta on tarkoitettu työikäisille henkilöille ja osatyökykyisille. 

Vuonna 2023 Roihulan toiminnassa oli jäseniä yhteensä 355, joista uusia jäseniä vuoden aikana 29. Lokakuun loppuun mennessä jatkopolutettuna oli työelämässä 78 henkilöä ja opinnoissa 77 henkilöä. Muihin palveluihin (mm kuntouttava työtoiminta, työkokeilu) oli jatkopolutettu 32 henkilöä. 

Aiemmin Rovaniemen kaupunki on rahoittanut toimintaa ja avustus siirrettiin elinvoimapalveluihin vuoden 2023 alusta.  Nyt hyvinvointialue uudistuksen jälkeen Rovaniemen kaupunki on neuvotellut Lapin hyvinvointialueen kanssa rahoitusosuuden jakamisesta, koska asiakaskohderyhmässä on sekä työllisyyspalveluiden että sosiaalipalveluiden asiakkaita. Työllisyyspalveluiden asiakkaista kohderyhmässä korostuu erityisesti osatyökykyiset. 

Yhteensä Nuorten Ystävät ry hakee rahallista avustusta työntekijöiden palkkakustannuksiin ja tilavuokriin 120 000€/vuosi, josta Rovaniemen kaupungin rahoitusosuus olisi 60% (72 000€) ja Lapin hyvinvointialueen 40% (48 000€).

 

Päätös

Päätän myöntää Nuorten Ystävät Ry:lle klubitalo Roihulan toimintaan avustusta vuodelle 2024 hakemuksen mukaisesti. Avustuksen määrä on 72 000€. Avustus maksetaan mikäli muu rahoitus toteutuu suunnitellusti ja mikäli  kaupunginvaltuusto myöntää toimialalle tarvittavat määrärahat. Yhteistyöstä laaditaan yhteistyösopimus.

Allekirjoitus

Palvelualuepäällikkö Sanna Mäensivu

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut