§ 69 Elinvoimapalveluiden toimialan yksikköjako 1.1.2024 alkaen

Lataa 

ROIDno-2023-2974

Päätöspäivämäärä

11.12.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja Elinvoimapalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 23 §, 27 §
 

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin uusi hallintosääntö ja toimialaorganisaatio on tullut voimaan 1.9.2023 lukien. Hallintosäännön 23 §:n mukaisesti toimialat voivat jakaantua tarkoitustaan vastaaviin palvelualueisiin, jotka voivat edelleen jakaantua tarkoitustaan vastaaviin yksiköihin. Palvelualuejaosta päättää lautakunta ja yksikköjaosta toimialajohtaja.

Elinvoimalautakunta on 27.9.2023 (§ 87) päättänyt toimialan palvelualuejaosta. Toimialalla toimii yksi palvelualue: elinkeino- ja työllisyyspalvelut, jonka palvelualuepäälliköksi on nimetty työllisyyspäällikkö.

Palvelualueella tuotetaan lautakunnan alaiset palvelut, joita ovat (hallintosääntö 32 §):

  • elinkeino- ja yrityspalvelut,
  • yrityksille tarjottavat kansainvälistymiseen liittyvät palvelut,
  • maaseudun ja kylien kehittämispalvelut,
  • työllisyyspalvelut ja maahanmuuttajien kotoutumispalvelut sekä
  • toimialaan liittyvät hankkeet

 

Aiemmin nämä palvelut on jaettu kolmeen eri yksikköön: elinkeinopalvelut, alueelliset palvelut ja työllisyyspalvelut. Yksikköjakoon on tarpeen tehdä muutoksia, jotta palvelualueen työskentelyä voidaan kehittää, yksiköiden esihenkilötyöskentelyä tiivistää sekä vastata paremmin palvelutuotannon odotuksiin. Organisaatiomuutoksen yhteydessä toimialalle on tullut myös uusia palveluita, kuten kotoutumiseen liittyvät palvelut. Nämä muutokset on otettu huomioon palvelualueen uutta yksikköjakoa suunniteltaessa. Yksikköjaosta on keskusteltu toimialan johtoryhmässä sekä toimialan henkilöstön kanssa suunniteltujen muutosten osalta. 

Hallintosäännön 27 §:n mukaisesti yksiköille on määrättävä esimies, joka johtaa yksikkönsä toimintaa sekä vastaa yksikön toiminnan kehittämisestä. Yksikön esimiehen valitsee toimialajohtaja. Palvelualuepäällikkö määrää yksikön esimiehen sijaisen. 
 

Päätös

Päätän, että elinkeino- ja työllisyyspalvelujen palvelualue jakautuu 1.1.2024 lukien seuraaviin yksiköihin:

  • elinkeino- ja alueelliset palvelut
  • työllisyys- ja kotoutumispalvelut

Elinkeino- ja alueellisten palveluiden yksikön esihenkilönä toimii alueellisten palveluiden päällikkö. Työllisyys- ja kotoutumispalvelujen yksikön esihenkilönä toimii työllisyyspäällikkö. Esihenkilötehtävistä on päätetty viranhaltijoiden virantoimitusvelvollisuuden määrittelyn yhteydessä.
 

Allekirjoitus

vs. toimialajohtaja Samppa Määttä

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut