§ 70 Virkanimikkeen ja virantoimitusvelvollisuuden muuttaminen (vakanssinumero 72698001)

Lataa 

ROIDno-2023-3991

Päätöspäivämäärä

11.12.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja Elinvoimapalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 25 §, 27 § ja 55 §.
Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta (304/2003) 5 luku 23 §

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin hallintosäännön 27 §:n mukaisesti palvelualueen yksiköille on määrättävä esimies, joka johtaa yksikkönsä toimintaa sekä vastaa yksikön toiminnan kehittämisestä. Yksikön esimiehen valitsee toimialajohtaja.

Elinvoimapalveluiden toimialalla toimii yksi palvelualue, elinkeino- ja työllisyyspalvelut. Palvelualue puolestaan jakaantuu organisaatiomuutosten myötä kahdeksi yksiköksi: elinkeino- ja alueelliset palvelut sekä työllisyys- ja kotoutumispalvelut. 

Alueellisten palveluiden päällikkö (vakanssinumero 72698001) on toiminut alueellisten palveluiden ja elinkeinoyksiköiden esihenkilötehtävissä 10.6.2023 alkaen määräaikaisesti. Määräaikaisen järjestelyn syynä on ollut käynnissä oleva organisaatiomuutos. Organisaatiomuutoksen aikana tehdyn arvioinnin ja keskustelujen perusteella on päädytty yhdistämään nämä kaksi yksikköä ja alueellisten palvelujen päällikkö on syytä nimetä toimimaan uuden yksikön esihenkilönä toistaiseksi. Samassa yhteydessä virkanimike muutetaan elinkeinopäälliköksi, koska se kuvastaa virantoimitusvelvollisuuden muutoksen myötä muuttunutta tehtävää paremmin kuin aiempi virkanimike. Virkanimikkeen muutoksesta päättää hallintosäännön 55 §:n mukaisesti valitseva viranomainen, eli toimialajohtaja.

Lisäksi viranhaltija nimetään elinkeino- ja työllisyyspalveluiden palvelualuepäällikön sijaiseksi. Hallintosäännön 25 §:n perusteella toimialajohtaja määrää palvelualuepäällikön sijaisen, joka hoitaa palvelualuepäällikön tehtäviä hänen ollessa poissa tai esteellinen.

Viranhaltijaa on kuultu virantoimitusvelvollisuuden muuttamisesta ja hän on ilmoittanut suostumuksensa suunniteltuihin muutoksiin. Viranhaltijalain 23 §:n mukaisesti virantoimitusvelvollisuuden muuttamisesta päättää virkaan ottava viranomainen varattuaan viranhaltijalle tilaisuuden tulla kuulluksi.

Päätös

Päätän, että alueellisten palveluiden päällikön (vakanssinumero  72698001) virantoimitusvelvollisuutta muutetaan siten, että hän toimii elinkeino- ja alueelliset palvelut yksikön esihenkilönä 1.1.2024 alkaen toistaiseksi. Tehtävän virkanimike muutetaan elinkeinopäälliköksi ja hänet nimetään elinkeino- ja työllisyyspalveluiden palvelualuepäällikön sijaiseksi.

Allekirjoitus

vs. toimialajohtaja Samppa Määttä

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut