§ 16 Rovaniemen kaupunginkirjaston e-lehtiaineiston (PressReader) hankinta Pohjoisen eKirjastoon vuodelle 2024

Lataa 

ROIDno-2021-4530

Päätöspäivämäärä

12.12.2023

Päätöksen tekijä

Kirjastonjohtaja

Päätöksen peruste

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta, johon sovelletaan Rovaniemen kaupungin pienhankintaohjeita.

Kuvaus

Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan kuntien yleisten kirjastojen yhteinen Pohjoisen eKirjasto aloitti toimintansa tammikuussa 2022. Pohjoisen eKirjaston yhteistyösopimuksen mukaan Oulun kaupunginkirjasto ja Rovaniemen kaupunginkirjasto organisoivat ja koordinoivat Pohjoisen eKirjaston toimintaa Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan muiden yleisten kirjastojen puolesta ja antamalla valtuutuksella.

Oulun kaupunginkirjasto ja Rovaniemen kaupunginkirjasto ilmoittivat Pohjoisen eKirjaston toimijat FinElibin solmimaan PressReader-palvelun sopimukseen vuodesta 2022 alkaen. PressReader tarjoaa valikoiman kansainvälisiä aikakauslehtiä ja sanomalehtiä sähköisessä muodossa yleisten kirjastojen välitettäväksi. PressReader -palvelusta on voimassa kolmen (3) vuoden määräaikainen sopimus, ja palvelu voidaan irtisanoa solmittavaan hankintasopimukseen kirjatuin ehdoin. 

Hankinnan arvioitu arvo vuonna 2024: Pohjoisen eKirjaston osalta 26 870 €, Rovaniemen kaupunginkirjaston osalta 2 616 € ja Lapin kirjastojen osalta 7 126 €.  

 

Päätös

Rovaniemen kaupunginkirjasto hankkii vieraskielisen e-lehtiaineiston (PressReader) Pohjoisen eKirjastoon ja jatkaa sopimustaan Helsingin yliopiston (FinELib-konsortion) kanssa.

Allekirjoitus

Nina Sipola
Kirjastonjohtaja

Organisaatiotieto

Vapaa-ajan palvelut