§ 45 Sopimus kaupungin asianhallintajärjestelmän sosiaali- ja terveydenhuollon tietoaineistojen väliaikaisesta käytöstä

Lataa 

ROIDno-2022-4842

Päätöspäivämäärä

15.12.2023

Päätöksen tekijä

Vastuualuepäällikkö Henkilöstö- ja hallintopalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 166.8 §
Kaupunginhallitus 12.9.2022 § 313

Kuvaus

Sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta annetun lain (sote-uudistuksen voimaanpanolaki) 64.1 §:n mukaisesti kunnan järjestämisvastuulle kuuluvassa toiminnassa syntyneet asiakas- ja potilasasiakirjat ja niihin liittyvät hallinnolliset asiakirjat, kunnan hallinnassa olevat yksityisiltä palveluntuottajilta siirtyneet asiakas- ja potilasasiakirjat sekä kunnan sivistystoimen järjestämässä opiskeluhuollossa syntyneet kuraattorien asiakirjat siirtyvät sen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisestä vastaavalle toimivaltaiselle viranomaiselle, jonka alueeseen kunta kuuluu. Siirto koskee vain hyvinvointialueelle siirtyviä sosiaali- ja terveydenhuollon tehtäviin liittyviä asiakirjoja, joita ei ole arkistoitu.

Henkilöstö- ja hallintojohtajan viranhaltijapäätöksellä 27.12.2022 § 40 hyväksytty Sopimus kunnan asianhallintajärjestelmän käytöstä hyvinvointialueella päättyy 31.12.2023.

Rovaniemen kaupungin ja Lapin hyvinvointialueen välillä on valmisteltu uusi sopimus kaupungin asianhallintajärjestelmän sosiaali- ja
terveydenhuollon tietoaineistojen väliaikaisesta käytöstä ja siihen liittyvästä tietoaineistojen käsittelystä. Sopimuksen kohteena olevat tietoaineistot ovat muodostuneet aikana, jolloin sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuu oli kunnilla. Kaupungin asianhallintajärjestelmässä on sosiaali- ja terveydenhuollon tietoaineistoista lähinnä asiakas- ja potilasasiakirjoihin liittyviä hallinnollisia asiakirjoja vuosilta 2017-2022.

Uuden väliaikaisen sopimuksen solmiminen on edelleen tarpeellista, jotta Lapin hyvinvointialueen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä vastaava toimivaltainen viranomainen voi toteuttaa siltä viranomaisena ja rekisterinpitäjänä edellytetyt toimet asiakastietojen tarkastus- ja tietopyyntötilanteissa.

Tämän lisäksi sopimuksen tarkoituksena on mahdollistaa Lapin hyvinvointialueelle ja Rovaniemen kaupungille sosiaali- ja terveydenhuollon tietoaineistojen siirtoa koskevien rajausten selvittäminen, jotta sote-uudistuksen voimaanpanolaissa tarkoitetut tietoaineistojen siirrot voidaan käytännössä toteuttaa.

Rovaniemen kaupungin hallussa olevien sosiaali- ja terveydenhuollon tietoaineistojen siirroista Lapin hyvinvointialueelle sovitaan myöhemmin
erikseen.

Hyväksyttäväksi esitetty sopimus on tämän päätöksen liitteenä.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan sopimuksen. Sopimus allekirjoitetaan sähköisesti.

Allekirjoitus

Antti Määttä, henkilöstö- ja hallintojohtaja

Organisaatiotieto

Konsernihallinto