§ 56 Kotoutumisen ohjaajan valintapäätös. Vakanssi 48337009

Lataa 

ROIDno-2023-4059

Päätöspäivämäärä

29.12.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Palvelualuepäällikkö päättää alaisensa organisaation henkilöstävalinnoista niiltä osin kuin toimivalta ei ole yksikön esimiehellä (Henkilöstöasioiden delegointi elinvoimapalvelut toimialalla 16.2.2021).

Hakuasiakirjojen, niistä laaditun ansiovertailun ja suoritettujen haastattelujen perusteella virkaan valitaan sairaanhoitaja (AMK) Johanna Marjomaa. 

Marjomaa täyttää tehtävän kelpoisuusvaatimuksen. Hänellä on tehtävään vaadittava korkeakoulututkinto ja hänen ansionsa vastaavat viran vaatimuksia.

Marjomaalla on pitkä ja monipuolinen työkokemus pakolaistaustaisten maahanmuuttajien kanssa työskentelystä. Hänellä on kokemusta ja osaamista eri-ikäisten asiakkaiden ja perheiden kanssa tehdystä ohjaus- ja neuvontatyöstä usean organisaation tehtävistä yli 9,5 vuotta. Marjomaa on työskennellyt aiemmin kotoutumista tukevissa tehtävissä niin kaupungin maahanmuuttajapalveluissa kuin kahden eri järjestön pakolaistaustaisille asiakkaille tarjotuissa palveluissa. 

Marjomaalla on aiemman työkokemuksensa kautta tuntemusta työtä ohjaavasta lainsäädäännöstä, ja työn prosesseista. Hänellä on hyvin tuntemusta sosiaaliturvajärjestelmästä, ja maahanmuuttajien kotoutumista tukevista palveluista ja verkostoista Rovaniemellä. Erityisesti Marjomaalla on tehtävään hyvin soveltuvaa monipuolista kokemusta ja osaamista moniammatillisesta verkostoyhteistyöstä, ja ryhmämuotoisen toiminnan järjestämisestä ja kehittämisestä. Hakija täyttää myös muut tehtävässä onnistumisen edellytykset. 

 

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin työllisyyspalveluissa oli haettavana toistaiseksi voimassa oleva kotoutumisen ohjaajan virka 1.2.2024 alkaen. Virka oli haettavana sähköisesti osoitteessa www.kuntarekry.fi ja Rovaniemen kaupungin ja TE-toimiston nettisivuilla. Hakuaika alkoi 21.11.2023 ja päättyi 6.12.2023. 

Viran kelpoisuusehtoina oli tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto. Erityisesti arvostettiin ohjaus- ja neuvontatyöhön hyviä tiedollisia ja taidollisia valmiuksia antavaa tutkintoa sosiaali- ja kasvatusalalta kuten sosionomin ja yhteisöpedagogin tutkintoa. 

Valinnassa eduksi katsottiin kokemus pakolaistaustaisten henkilöiden kanssa tehdystä ohjaus- ja neuvontatyöstä, tuntemus maahanmuuttajien kotoutumista tukevista palveluista ja verkostoista, tuntemus työn kannalta keskeisestä lainsäädännöstä ja prosseista, ja sosiaaliturvajärjestelmästä. Arvostettiin myös kokemusta ryhmien kanssa työskentelystä. 

Lisäksi tehtävässä onnistuminen vaatii itsenäistä työotetta ja kykyä toimia joustavasti nopeasti muuttivissa tilanteissa ja paineensietokykyä. Tehtävässä katsotaan myös eduksi hyvät tiimissä ja moniammatillisissa verkostoissa toimimisen taidot. Ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus on työtehtävien hoitamisen kannalta eduksi. 

Virkaa haki 15 hakijaa. Hakijoista 13 täyttivät viran kelpoisuusehdot.

Hakijoista haastatteluun valittiin 4 hakijaa hakemuksen ja työkokemuksen perusteella. 

Haastattelut toteutettiin 18.12.2023 ja haastattelijoina toimivat palvelualuepäällikkö Sanna Mäensivu ja koordinaattori Sari Martikainen. 

Päätös

Päätän, että kotoutumisen ohjaajan virkaan (vakanssinumero 48337009) valitaan Johanna Marjomaa (sairaanhoitaja AMK).

Aloitusajankohdasta sovitaan erikseen. Virkaan valitun on ennen työn aloittamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan, joten tämä päätös on ehdollinen siihen asti. Virassa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa työn aloituspäivämäärästä lukien.  

Allekirjoitus

Palvelualuepäällikkö Sanna Mäensivu

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut