§ 2 Paikkatietosuunnittelijan valinta

Lataa 

ROIDno-2024-91

Päätöspäivämäärä

10.1.2024

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Tekniset palvelut

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupungin hallintosääntö § 53

Toimialajohtajan delegointipäätös 16.2.2021 § 27

 

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin tekninen lautakunta on kokouksessaan 24.10.2023 § 32 päättänyt toimitusinsinöörin viran lakkauttamisesta ja paikkatietosuunnittelijan toimen perustamisesta. Toimi on ollut julkisesti haettavana 10.11.2023 - 30.11.2023 kello 15 välisen ajan. Hakuilmoitus oli nähtävillä Rovaniemen kaupungin nettisivuilla, mol.fi -sivustolla ja Kuntarekry-palvelussa. Hakuprosessissa noudatettiin anonyymiä rekrytointia. 

Paikkatietosuunnittelijan tehtäviin kuuluvat erilaiset paikkatietoaineistojen ja rekistereiden ajantasaisuuteen ja laadun parantamiseen liittyvät tehtävät. Tehtäviin kuuluu myös tietoaineistojen dokumentointi, tilastojen tuottaminen sekä paikkatiedon ja ohjelmistojen käytön edistäminen ja kehittäminen.

Paikkatietosuunnittelijan toimen kelpoisuusehtona on soveltuva korkeakoulututkinto. Eduksi katsotaan kokemus kunta- ja paikkatietojärjestelmistä (Trimble Locus, QGIS, ArcGIS), kokemus tietokanta ympäristöistä (Oracle, SQL Server, PostgreSQL) sekä kokemus erilaisten tietoteknisten ratkaisujen kehittämisestä.

Toimessa tarvitaan hyviä yhteistyö-, vuorovaikutus- ja organisointitaitoja sekä omatoimista, kehittävää, laatutietoista, joustavaa ja yhteistyöhön perustuvaa työotetta erilaisissa verkostoissa. Lisäksi tehtävässä tarvitaan kykyä toimia osana asiantuntijaryhmää sekä itsenäistä harkintaa ja ongelmanratkaisukykyä.

Tehtävään haki määräajassa 28 hakijaa, joista 27 täytti tehtävän kelpoisuusvaatimukset. Tehtävään haastateltiin kolme hakijaa. Haastatelluille esitettiin samansisältöiset kysymykset, jotka koskivat mm. hakijan motivaatiota, työkokemusta, haastavien tilanteiden hoitamista, yksikön toiminnan tuntemusta sekä omaa arviota tehtävään soveltuvuudesta.

Hakemusten ja haastattelussa todetun soveltuvuuden sekä tehdyn ansiovertailun perusteella maanmittausinsinööri Sissel Myöhänen täyttää parhaiten paikkatietosuunnittelijan toimen valintakriteerit. Haastattelun perusteella Myöhäsen voidaan todeta täyttävän erinomaisesti myös tehtävässä tarvittavat henkilökohtaiset ominaisuudet. Hänellä on hyvät vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaidot sekä hyvä paineensietokyky ja kokemusta haastavien asiakastilanteiden ratkaisemisesta. 

Myöhäsellä on myös hyvät tietotekniset taidot tehtävässä käytettävistä ohjelmista ja menetelmistä. Nykyisissä työtehtävissään hän on toiminut laajasti paikkatietoon liittyvien tehtävien parissa, jotka vastaavat täysin nyt täytettävän toimen tehtävänkuvaa. Tämän lisäksi Myöhänen on tehnyt yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa sekä perehtynyt Rovaniemen kaupungin teknisen toimialan toimintaan ja hänellä on korkea motivaatio työskentelyprosessien kehittämiseen. Nykyisten tehtävien pohjalta hänellä on myös kokemusta selvitysten ja analyysien laadinnasta sekä tietokanta- että ohjelmointiosaamista. 

Haastattelutyöryhmä esittää, että tehtävään valitaan maanmittausinsinööri Sissel Myöhänen aiemman työkokemuksensa sekä haastattelussa antamansa kokonaisvaikutelman perusteella tehtävään soveltuvimpana hakijana. 

Toimen täyttämisessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Työntekijän on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ennen viran vastaanottamista.

 

Päätös

Päätän valita paikkatietosuunnittelijan toimeen maanmittausinsinööri Sissel Myöhäsen. Toimen täytössä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Työntekijän on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ennen toimen vastaanottamista.

Allekirjoitus

Markku Pyhäjärvi, palvelualuepäällikkö, tekniset palvelut

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut