§ 2 Urheiluseuran investointitukipäätös / Santa Claus Ski Team ry

Lataa 

ROIDno-2024-266

Päätöspäivämäärä

17.1.2024

Päätöksen tekijä

Liikuntajohtaja

Päätöksen peruste

Santa Claus Ski Team ry on hakemuksessaan esittänyt perustelut hankinnalle avustusohjeiden mukaisesti.

Kuvaus

Sivistyslautakunta on päättänyt urheiluseurojen ja erityisliikuntayhdistysten investointitukiin liittyvistä ehdoista (ROIDno-2020-522) kokouksissaan 27.2.2020 (§ 25) ja 28.5.2020 (§ 71). Investointiavustukseen ovat oikeutettuja rovaniemeläiset urheiluseurat ja erityisliikuntayhdistykset tai niiden omistamat/määräysvallassa olevat yhtiöt ja yhteisöt. Investointiavustuksen perusteena ja priorisoinnin taustalla ovat tarveperustaisuus, investoinnin aluetaloudelliset vaikutukset sekä liikuntapaikan käyttäjien määrä. Kaupunki voi myöntää investointukea määrärahojen puitteissa: kaupunki pidättää oikeuden tapauskohtaiseen harkintaan. Kaupungin tuki ei saa olla ristiriidassa lainsäädännön kanssa (esim. kielletty valtiontuki, hankintalaki). Hakemuksessa on esitettävä tiedot tuen käyttötarkoituksesta, tarveperustaisuudesta, investoinnin aluetaloudellisista vaikutuksista ja liikuntapaikan/hankinnan kohteen käyttäjien määrästä. Tukipäätös tehdään kaupungin delegointimatriisin (hankintarajat) mukaisesti.


Urheiluseurojen ja erityisliikuntayhdistysten pieninvestointeja (kone-, laite- ja irtaimistohankintoja) voidaan tukea harkinnanvaraisilla avustuksilla. Avustuksen määrä voi olla 20 – 50 % hankinnan hinnasta. Santa Claus Ski Team ry on hakenut tukea alppihiihdon kilpailu- ja harjoitustoiminnassa käytettävien VHF-radiopuhelimien lisä- ja osittaiseen uusimishankintaan. VHF-radiopuhelimia käytetään seuran järjestämissä kilpailuissa ja eri harrastus- ja kilpalaskijoiden harjoituksissa, että kilpailumatkoilla. Hankinnan kokonaishinta on ollut 3334 €.

Päätös

Myönnän Santa Claus Ski Team ry:lle Rovaniemen kaupungin investointitukea 1300 €. Tuensaaja raportoi tuen käytöstä kolmen kuukauden sisällä investoinnin valmistumisesta. Mikäli tuen käytössä havaitaan väärinkäytöksiä, voidaan maksettu tuki periä takaisin kokonaisuudessaan.

Allekirjoitus

Pekka Hämäläinen, liikuntajohtaja

Organisaatiotieto

Vapaa-ajan palvelut