§ 6 Päätös hankinnan keskeyttämisestä suunnittelupalveluiden puitejärjestelyn hankintaa koskevassa tarjouskilpailussa - Osa-alue 1: Arkkitehtisuunnittelu

Lataa 

ROIDno-2023-3340

Päätöspäivämäärä

19.1.2024

Päätöksen tekijä

Henkilöstö- ja hallintojohtaja

Päätöksen peruste

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016), 125§, 123§.

Kuvaus

1. Hankinnan kohde
Hankinnan kohteena on Rovaniemen kaupungin, Rovaniemen koulutuskuntayhtymän ja Rovaniemen Kaupunkikiinteistöt Oy:n toimintaan kuuluvat aikaveloituksella tehtävät hankekohtaisesti erikseen sovittavat suunnittelupalvelut. Tämä päätös koskee hankinnan osa-aluetta 1: Arkkitehtisuunnittelu.

2. Hankintamenettely
Kyseessä on avoimella menettelyllä kilpailutettu EU- kynnysarvon ylittävä hankinta, josta on julkaistu hankintailmoitus Hilma- ilmoituskanavassa 1.11.2023 ja korjattu hankintailmoitus 20.11.2023. Tarjousten vastaanottamisen määräaika on 7.12.2023 klo 12:00. Hankintaan osa-alueelle 1: Arkkitehtisuunnittelu saapui määräaikaan 7.12.2023 klo 12:00 mennessä 21 tarjousta.

3. Hankintamenettelyn keskeyttäminen
Hankintalain 1397/2016 125 §:n mukaan hankintamenettely voidaan keskeyttää vain todellisesta ja perustellusta syystä. Hankintamenettelyn keskeyttämistä koskevaan ratkaisuun sovelletaan, mitä hankintaa koskevasta päätöksestä säädetään 123 §:ssä. Hankintamenettelyssä on havaittu virheitä, eikä virheitä voida korjata muutoin kuin keskeyttämällä hankinta ja käynnistämällä kokonaan uusi tarjouskilpailu. Havaitut virheet koskevat muun muassa nimettyjen asiantuntijoiden soveltuvuusvaatimuksia ja laatupisteytyksiä sekä toimeksiantojen käytännön toteuttamiseen liittyvien mahdollisten matkustuskustannusten korvauksen epäselvyyksiä etenkin pienissä toimeksiannoissa. 

Hankinnan keskeyttämiselle on yllä mainittujen perustelujen johdosta lainsäädännön tarkoittama perusteltu syy. Ratkaisu ei vaikuta syrjivästi tarjoajiin. Hankintayksikkö päättää hankintamenettelyn keskeytettyään käynnistää uuden hankintamenettelyn, joka on keskeytettyyn hankintamenettelyyn nähden uusi ja erillinen menettely.

Päätös

Edellä mainituin perustein hankinta keskeytetään. Suunnittelupalveluiden puitejärjestely -hankinnasta järjestetään uusi tarjouskilpailu, josta julkaistaan uusi hankintailmoitus Hilma- ilmoituskanavassa.

Allekirjoitus

Henkilöstö- ja hallintojohtaja Antti Määttä

Organisaatiotieto

Omistajaohjaus-, tila-, laki- ja hankintapalvelut