§ 2 Hankintapäätös matkailun innovaatioklinikoista

Lataa 

ROIDno-2023-3979

Päätöspäivämäärä

19.1.2024

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Tarjouspyynnön mukaisesti, hankinnan valintaperusteena on hinta 30% ja laatu 70%. Laadun pisteytys tuli toteutussuunnitelmasta ja aikataulutuksesta (max 70 p.) Laadun vertailutaulukko on tämän hankintapäätöksen liitteenä.

Reddo partners Oy:n tarjous on kokonaistaloudellisesti edullisin.

Kuvaus

Hankinnan kohde

Rovaniemen kaupungin elinvoimapalvelut/elinkeinopalvelut on pyytänyt tarjouksia asiantuntijapalvelusta, jonka tavoitteena on sparrata matkailuyritysten kehittämisideoita ja tuotekehitystä innovaatio- ja rahoitusklinikoilla. Klinikoiden avulla aktivoidaan alueen pk-yrityksiä ja kehitysorganisaatioita yhteistyöhön ja TKI-toimintaan matkailun kestävämpien toimintaratkaisujen löytämiseksi.

 

Hankinnan sopimuskausi

Hankinnan sopimuskausi on 1.3.2024 – 31.10.2025. Sopimus syntyy, kun sopijapuolet ovat sen allekirjoittaneet.

 

Ilmoitus- ja hankintamenettely

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta, joka kilpailutettiin rajoitettua hankintamenettelyä käyttäen. Hankintaan sovelletaan Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeita.

Rovaniemen kaupunki pyysi 11.12.2023 päivätyllä tarjouspyynnöllä tarjoukset neljältä (4) palveluntuottajalta:

Arctic Factory (2646697-6)

Crazy Town Oy (1880903-5)

Kasvun kaverit Oy (3140943-1)

Reddo Partners Oy (2173325-4)

 

Saadut tarjoukset

Tarjouksen jättivät määräaikaan 12.1.2024 kello 16:00 mennessä:

Arctic Factory (2646697-6), Crazy Town Oy (1880903-5), Reddo Partners Oy (2173325-4)

 

Tarjoajien soveltuvuuden arviointi

Tarjouksen jättäneet tarjoajat täyttävät kaikki lakisääteiset, yhteiskunnalliset ja taloudelliset soveltuvuudelle asetetut vaatimukset. Tarjoajat ovat esittäneet tarjousvaiheessa vaaditut soveltuvuutta osoittavat asiakirjat, jotka osoittavat tarjoajille asetettujen vaatimusten täyttyneen.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Tarjousten käsittelyn toisessa vaiheessa tarkistettiin tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus. Tarjoukset todettiin tarjouspyynnön mukaiseksi.

 

Tarjousten vertailu

Tarjouspyynnön mukaan hankinta suoritettiin rajoitettuna, kevennettynä kilpailutuksena (pisteytys) ja hankinnan kilpailutuksessa sovellettiin Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeita. Tarjousten arvioinnin valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus, jonka perusteena on hinta-laatusuhteeltaan paras tarjous. Hinnan painoarvo on 30 pistettä ja laadun 70 pistettä. Valinta suoritettiin kokonaistaloudellisen edullisuuden, sekä toteutussuunnitelman ja aikataulutuksen pisteytyksen arvioinnin perusteella.

Pisteytys tehtiin tarjoajien toimittamien tarjousten ja liitteiden pohjalta. Tarjoukset arvioitiin tarjouspyynnön kriteerien ja kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella.

Arctic Factoryn tarjouksen hinta oli per klinikka 2470€ (alv 0%), Crazy Town Oy:n hinta 3330 € (alv 0%) ja Reddo Oy:n tarjouksen hinta 2000€  (alv 0%).

Hinnan pisteytys: Reddo partners Oy 30pistettä, Arctic Factory 24pistettä, Crazy Town Oy 18pistettä.

Toteutussuunnitelman ja laatureferenssien pisteytys:

Reddo partners Oy 67pistettä, Arctic Factory 61pistettä, Crazy Town Oy 47pistettä.

Liitteenä tarkempi laadullinen arviointi.

 

Kokonaisvertailupisteet:

Reddo partners Oy 97pistettä

Arctic Factory 85pistettä

Crazy Town 65pistettä

Päätös

Päätän, että matkailualan yrityksille ja kehittäjille suunnatut innovaatio- ja rahoitusklinikoiden asiantuntijatyö hankitaan Reddo partners Oy:ltä hintaan 8000€. Rovaniemen kaupunki solmii valitun palveluntarjoajan kanssa kirjallisen hankintasopimuksen. Asiantuntijapalvelun hankinta rahoitetaan Lapin liiton rahoittamasta Rovaniemen matkailun uusi aika – vastuullisuus, kestävyys, osallisuus ja ympärivuotisuus kilpailutekijöinä –hankkeesta (hankekoodi A80122).  

Allekirjoitus

Sanna Mäensivu, Palvelualuepäällikkö / Elinkeinot ja työllisyys

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut