§ 2 Erityisosaamista edellyttävien asiantuntijapalveluiden pienhankinta

Lataa 

ROIDno-2024-164

Päätöspäivämäärä

31.1.2024

Päätöksen tekijä

Tilapalvelupäällikkö

Kuvaus

Tilapalvelukeskus on selvittänyt omistamiensa kaupungin palvelutuotannossa tarvittavien rakennusten omaisuuden tunnusluvut (pinta-ala, arvot, kuntoluokka, korjausvelka, peruskorjaustarve ja perusparannustarve) ensimmäisen kerran laajemmin vuonna 2014. Omaisuuden tunnusluvut on päivitetty vuosittain ja edellisen kerran omaisuuden tunnuslukujen kehittymisestä vuodesta 2021 vuoteen 2022 on raportoitu 19.4.2023 § 26 (Tilajaosto).

Rovaniemellä otettiin käyttöön uusi vuokrajärjestelmä 1.1.2018 alkaen. Sisäiset vuokrat ja niiden taso päivitetään vuosittain aina talousarvion laadinnan yhteydessä keväisin ja seuraavaksi määritellään sisäiset vuokrat vuodelle 2025 kevään 2024 aikana. 

Rakennusten omaisuuden tunnuslukujen päivittäminen ja vuokrien tarkistaminen on toteutettu yhteistyössä Trellum Consulting Oy:n kanssa. Tehtyjen selvitysten mukaisesti markkinoilla ei toistaiseksi ole muita edellä kuvattuja asiantuntijapalveluita tarjoavia tahoja. Rakennusten omaisuuden tunnusluvut tulee jatkossakin pitää vuosittain ajan tasalla. Rovaniemellä  ja useissa muissakin verrokkikunnissa käytössä oleva (saman kaltainen) sisäinen vuokrajärjestelmä osoittautui merkittäväksi neuvottelutekijäksi, kun kaupunki neuvotteli tilojen vuokraamisesta Lapin hyvinvointialueelle 1.1.2023 alkaen. 

Päätös

Päätän hankkia erityisosaamista edellyttäviä asiantuntijapalveluita Trellum Consulting Oy:ltä liittyen rakennusten arviotietojen, sisäisten vuokrien päivittämiseen sekä mahdollisia muita edellä kuvattuja asiantuntijapalveluita ajalla 1.1.2024-31.12.2025 tapauskohtaisesti. Asiantuntijapalveluita hankintaan tarpeen mukaan erillisillä toimeksiannoilla siten, että ennen toimeksiannon aloittamista selvitetään toimeksiannon laajuus, kesto ja kustannukset tapauskohtaisesti. 

Hankinta alittaa kansallisen kynnysarvon 60.000 euroa.

Allekirjoitus

Tilapalvelupäällikkö Pekka Latvala

Organisaatiotieto

Omistajaohjaus-, tila-, laki- ja hankintapalvelut