§ 3 Sitoutuminen Kasvu Open -kumppanuuteen 2024

Lataa 

ROIDno-2024-455

Päätöspäivämäärä

1.2.2024

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Kasvu Open / Lapin Kasvupolku -ohjelman järjestäminen on hyvä mahdollisuus paikallisille kasvuyrityksille saada maksutonta sparrausta liiketoimintansa edistämiseksi. Kumppanuuteen sitoutuminen vahvistaa myös Rovaniemen kaupungin omia tavoitteita yritysmyönteisyyden kasvattamiseksi sekä nykyisten toimijoiden toimintaedellytysten turvaamiseksi ja kehittämiseksi. Kasvuyrityksille suunnatut toimenpiteet monipuolistavat paikallisen elinkeinoelämän mahdollisuuksia ja lisäävät osaamista ja yhteistyötä Business Rovaniemen verkostoissa.

Kuvaus

Kuvaus

Kasvu Open on valtakunnallinen yritysten kehittämisohjelma, jota järjestetään eri puolilla Suomea paikallisten kumppaneiden kanssa. Tavoitteena on sparrata alueen kehityskykyisiä yrityksiä maksuttoman ohjelman avulla. Ohjelma synnyttää uusia ideoita ja kontakteja yritysten kasvun ja kehittymisen moottoriksi. Sparraus tuo ulkopuolista näkökulmaa siihen, miten liiketoiminnan voi viedä seuraavalle tasolle. Sparrausten teemat vaihtelevat myynnistä johtamiseen ja digitaaliseen kehitykseen yrityksen tarpeen mukaan. Kasvupolku-prosessi koostuu kolmesta tasosta: hakuvaihe, Kasvupolku-sparraukset sekä vapaaehtoinen Vuoden kasvuyritys -kisa. Ohjelmassa asiantuntijat ja vertaisyritykset auttavat löytämään konkreettisia keinoja kasvuun. 

​​​​Valtakunnallinen Kasvu Open on vakiinnuttanut asemansa yrityssparrausohjelmana, vuonna 2023 siihen osallistui noin 300 kasvuyritystä ja yli 400 vapaaehtoistyötä tekevää sparraajaa. Aiemmin vastaava toteutus on järjestetty Lapissa vuosina 2016-2017. Rovaniemen kaupunki / Business Rovaniemi haluaa tukea alueensa kasvuyrityksiä Kasvu Open -kumppanuuden kautta Business Ranuan ja Lapin Kauppakamarin lisäksi. Kumppanuudessa sitoudutaan vuoden 2024 Lapin Kasvupolku -toteutukseen yhteistyössä Kasvu Open Oy:n kanssa. Kumppanuuden kustannus on Rovaniemen kaupungille 6 500 euroa ja se sisältää ohjelman järjestelyt ja markkinointimateriaalit kokonaisuudessaan. Business Rovaniemen velvollisuutena on jakaa Kasvu Openin tuottamaa sisältöä omissa viestintäkanavissaan sekä tekemään yhteistyötä viestinnässä asian edistämiseksi. Lisäksi Business Rovaniemi pyrkii aktivoimaan osallistujia ilmoittautumaan mukaan tapahtumapäiviin ja ehdottaa tapahtumapäiviin tarvittavien sopivia sparraajia Kasvu Openille. 

Päätös

Päätän, että Rovaniemen kaupunki / Business Rovaniemi osallistuu Lapin Kasvupolku -kumppanuuteen Kasvu Open Oy:n kanssa ja yhteistyöstä laaditaan yhteistyösopimus.
Kumppanuusmaksu 6500 euroa + alv maksetaan Business Rovaniemen kustannuspaikalta 1120. 

Allekirjoitus

Sanna Mäensivu, palvelualuepäällikkö /elinkeinot ja työllisyys

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut