§ 4 Hankintapäätös, Arkeologinen tarkkuusinventointi, Eteläranta 55

Lataa 

ROIDno-2021-1526

Päätöspäivämäärä

23.2.2024

Päätöksen tekijä

Kaavoituspäällikkö

Päätöksen peruste

Toimialajohtajan päätös 22.06.2023 § 54: Toimivallan delegointi,​erillishankinnat teknisissä palveluissa.

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin kaavoitus on pyytänyt tarjouksia arkeologisesta tarkkuusinventoinnista asemakaavamuutosta varten. Lapin Maakuntamuseo 21.6.2022 antamassa lausunnossaan edellyttää 
arkeologista tarkkuusinventointia Etelärannan alueella tontilla 5-585-7 ja viereisellä asemakaavamuutoksen luonnoksessa esitetyllä tiealueella. Inventoinnissa tulee selvittää,​onko alueella muinaisjäännöstä ja mikäli merkkejä tällaisesta on todetaan,​se tulee rajata. Tutkimus tulee tehdä koekuopituksella. Koska kyseessä on inventointi,​tulee kaivaminen lopettaa jokaisen koekuopan kohdalla,​kun tavataan ensimmäinen merkki kiinteästä muinaisjäännöksestä. Tarkkuusinventoinnin tekijäksi valitun toimijan tulee pyytää muinaismuistolain edellyttämä tutkimuslupa Museovirastolta. Tutkimuksen tulee noudattaa Suomen arkeologisten kenttätöiden laatuohjeita.

Hankintaan sovelletaan Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeita ja hankinta kilpailutettiin rajoitettua hankintamenettelyä käyttäen.

Tarjousten jättämisen määräaika oli 15.2.2024. Tarjouksia pyydettiin 3 eri toimijalta. Määräaikaan mennessä saapui kolme tarjousta.
Tarjouksen jättivät:
- Mikroliitti Oy
- Heilu Oy
- ​Museovirasto

Tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuuden tarkastamisessa todettiin,​että kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjousten vertailuperuste oli halvin kokonaishinta.

Päätös

Päätän, että Etelärannan arkeologisen tarkkuusinventointi hankitaan tarjouspyynnön mukaisesti edullisimman kokonaistarjouksen antaneelta Mikroliitti Oy:ltä. Tarjouksen kokonaishinta on 7.990,​00 € 
(alv 0%).

Allekirjoitus

Kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärvi

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut