§ 30 Tutkimuslupa / Saara Svanson

Lataa 

ROIDno-2024-749

Päätöspäivämäärä

27.2.2024

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Varhaiskasvatus

Kuvaus

Lapin ammattikorkeakoulussa opiskeleva Saara Svanson hakee lupaa opinnäytetyöhön liittyvän tutkimuksen tekemiseen. Opinnäytetyön aiheena on varhaiskasvatuksen pedagogiikka alle kolmevuotiaiden lasten ryhmissä.

Opinnäytetyön tutkimuksellinen osuus toteutetaan haastattelemalla varhaiskasvatuksessa alle kolmevuotiaiden ryhmissä työskenteleviä varhaiskasvatuksen opettajia/sosionomeja ja lastenhoitajia. Haastattelut toteutetaan kahdessa eri rovaniemeläisessä päiväkodissa. Haastattelussa kartoitetaan ammattilaisten näkemyksiä alle kolmevuotiaiden pedagogiikasta, sen tärkeydestä sekä siitä, miten työntekijät toteuttavat pedagogiikka käytännössä.

Opinnäytetyön tavoitteena on tehdä näkyväksi varhaiskasvatuksessa alle kolmevuotiaiden parissa toteutettavaa pedagogiikkaa ja sitä, kuinka tärkeää on se, että myös päiväkodin pienimpien kanssa toiminta on pedagogisesti painottunutta, suunnitelmallista ja tavoitteellista.

Tutkimuksessa selvitetään mm. mistä tekijöistä koostuu alle kolmevuotiaiden pedagogiikka ja millaista pedagogista osaamista varhaiskasvatuksen ammattilaisilta vaaditaan.

Tutkimus toteutetaan kevään 2024 aikana eikä siitä aiheudu kuluja Rovaniemen kaupungille.

Opinnäytetyötä ohjaa tuntiopettaja Anneli Ylikärppä.

 

 

Päätös

Saara Svansonille myönnetään em. tutkimuslupa. Tutkimuksessa on noudatettava henkilötietolain ja julkisuuslain säännöksiä. Tutkimuksen toteuttamisesta on vielä erikseen sovittava varhaiserityiskasvatuksen esihenkilöiden kanssa.

Tutkimuksesta tulee toimittaa yksi kappale Rovaniemen kaupungin sivistyslautakunnan käyttöön ja se on lähetettävä sähköisesti osoitteeseen riitta.halonen@rovaniemi.fi.

Allekirjoitus

Tarja Kuoksa, palvelualuepäällikkö

Organisaatiotieto

Varhaiskasvatuspalvelut