§ 6 Kunnossapitoinsinöörin valinta, vakanssi 13570004

Lataa 

ROIDno-2024-91

Päätöspäivämäärä

27.2.2024

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Tekniset palvelut

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupungin hallintosääntö § 53
Toimialajohtajan delegointipäätös 16.2.2021 § 27

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin teknisten palveluiden toimialalla yhdyskuntatekniikan yksikössä on ollut avoinna kunnossapitoinsinöörin virka.

Virka on ollut julkisesti haettavana 5.12.2023 - 4.1.2024 klo 9:00 välisen ajan. Hakukuulutus on ollut nähtävillä kaupungin verkkosivuilla, Kuntarekry.fi -sivustolla ja TE-palveluiden verkkopalvelussa. Viran täyttämisessä noudatettiin anonyymiä rekrytointimenettelyä. Viran kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto (esim. insinööri AMK tai aiempi opistotasoinen tutkinto) sekä suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito. Tietotekninen osaaminen tulee tukea tiedon ja dokumentoinnin tuottamista, sujuvaa tiedonhankintaa sekä erilaisten selvitysten ja esitysten laadintaa. 

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää vähintään 2 vuoden katu- tai tiepuolen työkokemusta sekä aiempaa kokemusta kunnossapidon tehtävistä. Tietotekninen osaaminen tulee tukea sujuvaa tiedon ja dokumentoinnin hallintaa ja käsittelyä sekä selkeäkielisen tekstin tuottamista. Omistajahallinnan ja katujen kunnossapidon ohjaus- ja hallintajärjestelmien tuntemus katsotaan eduksi. Arvostamme kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Kunnossapitoinsinööri työskentelee kunnossapitopäällikön ohjauksessa ja keskeisimpiä tehtäviä ovat Rovaniemen kaupungin yleisten alueiden, kuten liikennealueiden kunnossapito ja omistajahallinnan tehtävät sekä yksityisteiden kunnossapidon ja hoidon tilaajatehtävät sekä näihin liittyvän palvelutoiminnan järjestämiseen liittyviä sopimusten kilpailutusta, sopimusten hallintaa ja niiden toteuttamisen valvontaa.

Kunnossapitoinöörin tehtäviin kuuluu myös
- monipuolinen viranomais- ja sidosryhmäyhteistyö
- tiedottaminen, erilaisten lausuntojen laatiminen ja monipuoliset asiakaspalvelutehtävät
- hylättyjen ajoneuvojen siirtoihin liittyvät tehtävät
- hulevesijärjestelmän kunnossapidon järjestämistehtävät
- tulvantorjuntaan ja tulvansuojeluun liittyviä tehtäviä.

Virkaa haki määräaikaan mennessä 16 henkilöä, joista 3 täytti viran kelpoisuusehdot ja omasi edellytetyn työkokemuksen. Haastatteluun kutsuttiin kaikki kolme hakijaa, ja heidät haastateltiin 29.1.2024. Haastattelussa arvioitiin hakijoiden soveltuvuutta virkaan esittämällä heille samansisältöiset haastattelukysymykset. Haastattelussa esitetyt kysymykset koskivat mm. hakijoiden vuorovaikutustaitoja, motivaatiota, työskentelyotetta sekä heidän työhistoriaansa.

Hakemusten ja haastattelussa todetun soveltuvuuden sekä tehdyn ansiovertailun perusteella rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööri Timo Rytilahti täyttää parhaiten viran valintakriteerit. Haastattelun perusteella Rytilahden voidaan todeta täyttävän erinomaisesti myös viran hoidossa tarvittavat henkilökohtaiset ominaisuudet. Hänellä on hyvät vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaidot. Hänellä on kyky haastavien asiakastilanteiden ratkaisemiseen ja motivaatio kehittää työskentelyprosesseja edelleen. Hänellä on rakennus- ja yhdyskuntatekniikan lisäksi kone- ja tuotantotekniikan insinöörin tutkinto, josta voidaan katsoa olevan hyötyä viran hoitamisessa ja sen kehittämisessä.

Rytilahdella on lisäksi erinomaiset tietotekniset taidot ja kyky kirjallisen dokumentaation ja tiedon tuottamiseen ja hankintaan. Lisäksi hän on perehtynyt Rovaniemen kaupungin omaisuudenhallintaan ja infraomaisuuden kunnossapitoon sekä ymmärtää kunnallisen toimintaympäristön kokonaisuuden. Hänellä on myös laajaa kokemusta infraomaisuuden kuntotutkimustiedon soveltamisesta sekä selvitysten ja raporttien laadinnasta nykyisissä tehtävissään.

Haastattelutyöryhmä esittää, että virkaan valitaan rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööri Timo Rytilahti hakemuksensa, aiemman työkokemuksensa sekä haastattelussa antamansa kokonaisvaikutelman perusteella tehtävään soveltuvimpana hakijana.

Päätös

Päätän, että kunnossapitoinsinöörin virkaan valitaan insinööri Timo Rytilahti. Viran täytössä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Virkavalinta on ehdollinen, kunnes valittu on toimittanut hyväksyttävän työterveyshuollon antaman lausunnon.

Allekirjoitus

Markku Pyhäjärvi, palvelualuepäällikkö, tekniset palvelut

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut