§ 5 Osallistuminen Tulevaisuuden rakenteet- hankkeeseen

Lataa 

ROIDno-2024-508

Päätöspäivämäärä

6.2.2024

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Ratkaisuvallan delegointi ElinvoimaLtk 25.5.2021

 

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin työllisyyspalvelut ja Eduro-säätiö ovat yhteistyössä valmistelleet hankehakemuksen “Tulevaisuuden rakenteet -selvitys heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistämisestä Rovaseudulla”.

Hanke on esiselvityshanke, jonka päätavoitteena on selvittää ja kuvata, millainen olisi kustannustehokkain ja vaikuttavin palvelurakenne Rovaseudun työllisyysalueen heikoimmassa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työllistämiseksi alueen elinkeinoelämä, muuttuva toimintaympäristä ja kunnan näkökulma huomioiden. Hankkeessa otetaan huomioon kuntien uudistuva työttömyysetuuksien rahoitusmalli ja etsitään parhaat keinot vastata näihin muutoksiin ja sitä kautta hillitä kuntien työttömyysetuuksien kasvua uudessa rahoitusmallissa. Jatkossa kuntien työttömyysetuuksien rahoitusvastuu ei katkea palvelun ajalta vaan ratkaisuksi tarvitaan aito työllistyminen. Tarvitaan uudenlaisia rakenteita vaikeimmin työllistämiseksi. 

Hankkeen tuloksena syntyy selvitysraportti, jossa kuvataan uudenlainen palvelurakenne ja toimintamalli heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työllistämiseksi Rovaseudulla. Selvitystyön kautta työllisyysalueet saavat tietoa päätöksenteon tueksi kustannustehokkaista ja vaikuttavista työllistämisen ratkaisumalleista. Esiselvityksessä korostuu myös taloudellinen tarkastelu, jonka avulla voidaan arvioida kustannuksia ja vaikuttavuutta entistä paremmin. 

Hankkeen kokonaiskustannukset: 112 385€

Haettava EU-rahoitus (80 %): 89 908€

Vaadittu muu / omarahoitus (20 %): 22 477€, josta:

  • Eduro-säätiön oma / yksityinen rahoitus: 3 372€
  • Rovaniemen kaupungin kuntarahoitus: 19 105€

Hanke edistää kaupunkistrategian mukaisesti haavoittuvassa asemassa olevien ryhmien palvelutarpeisiin vastaamista, vähentää ihmisryhmien eriarvoistumista ja edistää työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista ja osaavan työvoiman saatavuutta alueella. Lisäksi hankkeen selvitystyön pohjalta voidaan rakentaa tarvittavia toiminta- ja palvelumalleja tulevaan TE24 uudistukseen heikoimmassa asemassa olevien työllistämiseksi kustannustehokkaasti.

 

Päätös

Päätän, että Rovaniemen kaupunki osallistuu hankkeeseen yhteistyökumppanina ja rahoittaa pyydetyn rahoitusosuuden 19 105€ hankkeen toiminta-ajalla, vuosina 2024-2026 edellyttäen, että muu rahoitus ja hankkeen toimenpiteet toteutuu suunnitellusti.

Allekirjoitus

Palvelualuepäällikkö Sanna Mäensivu

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut