§ 4 Hallintolakimiehen irtisanoutuminen ja viran avaaminen haettavaksi

Lataa 

ROIDno-2024-505

Päätöspäivämäärä

6.2.2024

Päätöksen tekijä

Vastuualuepäällikkö Henkilöstö- ja hallintopalvelut

Päätöksen peruste

HS 52 § ja 64 §

Kh 21.10.2020 § 341

Kj 28.2.2023 § 8

Kuvaus

Hallintolakimiehen virkaa (vakanssi 25710002) hoitanut viranhaltija on irtisanoutunut kaupungin palveluksesta 6.2.2024 siten, että virkasuhteen viimeinen päivä on 23.2.2024. Virka on kuitenkin jatkossa tarpeen täyttää jotta kaupungin juridisten tehtävien hoitamiskyky ja hallinnon lainmukaisuus voidaan jatkossakin turvata. 

Viran avoimeksi julistamista varten on laadittu seuraava hakukuulutus:

Haemme Rovaniemen kaupungin laki- ja hankintapalvelut -yksikköön

HALLINTOLAKIMIESTÄ 

toistaiseksi voimassa olevaan virkaan. Työskentelet Rovaniemen kaupungin konsernihallinnon laki- ja hankintayksikössä. Hallintolakimiehen tehtäviin kuuluu kaupungin organisaation juridisia tehtäviä kuten hallinnon lainmukaisuuden varmistaminen, hallintopäätösten valmistelu sekä sopimus-, valitus-, kantelu- ja oikaisuvaatimusasiat. Hallintolakimies työskentelee kaupungin virkajohdon tukena oikeudellista asiantuntemusta vaativissa tehtävissä ja osallistuu kaupunginhallituksen kokouksiin asiantuntijaroolissa. Virkaan voidaan sisällyttää myös keskusvaalilautakunnan sihteerin tehtävä.

Viran kelpoisuusehtona on muu ylempi oikeustieteellinen korkeakoulututkinto kuin kansainvälisen ja vertailevan oikeustieteen maisterin tutkinto ja kolmen vuoden työkokemus lakimiestehtävistä. Arvostamme kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja päätöksentekoon, hyviä yhteistyö-, vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja sekä erinomaista kirjallista ja suullista suomen kielen hallintaa. Tarjoamme Sinulle mielenkiintoisen ja monipuolisen työn sekä kaupungin laki- ja hankintapalveluiden mukavan työyhteisön. Suurena työnantajana kaupunki tarjoaa monipuolisia ammatillisen kehittymisen mahdollisuuksia. 

Viran tehtäväkohtainen palkka on 4973,40. Muut palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti (KVTES). Viran hoitaminen alkaa sopimuksen mukaan ja siinä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä todistus terveydentilastaan.

Hakemukset hallintolakimiehen virkaan pyydämme toimittamaan 28.2.2024 klo 16.00 mennessä. Virkaa haetaan hakuajan puitteissa Kuntarekryn sähköisen kanavan kautta. Mikäli sähköinen hakeminen ei ole mahdollista, hakemuksen voi toimittaa osoitteeseen Kaupunginkirjaamo/Kaupunginhallitus, PL 8216, 96101 Rovaniemi. 

Viran täyttämisessä noudatetaan anonyymiä rekrytointimenettelyä. Käytännössä rekrytointiprosessin ensimmäisessä vaiheessa työhakemuksen avoimiin kysymyksiin ei tule sisällyttää tietoja esim. iästä, äidinkielestä tai sukupuolesta.Taustatiedoissa kysyttävät tiedot eivät näy rekrytoivalle esimiehelle. Tavoitteenamme on anonyymin rekrytointimenettelyn avulla kohdentaa huomio hakijan ammatilliseen osaamiseen ja työkokemukseen.

 

Päätös

Päätän merkitä irtisanoutumisen tiedoksi. Päätän myös hyväksyä hallintolakimiehen viran avaamisen haettavaksi esittelytekstin mukaisesti.

Allekirjoitus

Vastuualuepäällikkö henkilöstö- ja hallintopalvelut Antti Määttä

Organisaatiotieto

Henkilöstö- ja hallintopalvelut