§ 6 Hankintapäätös Sustainable Travel Finland -valmennuspaketista

Lataa 

ROIDno-2023-3979

Päätöspäivämäärä

8.2.2024

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Tarjouspyynnön mukaisesti, hankinnan valintaperusteena on hinta 30% ja laatu 70%. Laadun pisteytys tuli toteutussuunnitelmasta ja aikataulutuksesta (max 70 p.) Laadun vertailutaulukko on tämän hankintapäätöksen liitteenä. 

Doama Solutions Oy:n tarjous on kokonaistaloudellisesti edullisin.
 

Kuvaus

Hankinnan kohde
Rovaniemen kaupungin elinvoimapalvelut/elinkeinopalvelut on pyytänyt tarjouksia asiantuntijapalvelusta, jonka tavoitteena on valmentaa ja auttaa matkailuyrityksiä saavuttamaan Visit Finlandin Sustainable Travel Finland (STF)-merkki. Valmennusten avulla tuetaan yrityksiä vastuullisuustyössä ja käydään läpi STF-polku ja merkin suorittamiseen tarvittavat kehittämistoimenpiteet. Valmennus koostuu perusvalmennuksesta, sekä jatkovalmennuksista, joiden teema päätetään yhdessä tarjoajan kanssa. 

Hankinnan sopimuskausi
Hankinnan sopimuskausi on 1.3.2024 – 31.10.2025. Sopimus syntyy, kun sopijapuolet ovat sen allekirjoittaneet.

Ilmoitus- ja hankintamenettely
Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta, joka kilpailutettiin rajoitettua hankintamenettelyä käyttäen. Hankintaan sovelletaan Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeita. Rovaniemen kaupunki pyysi 17.01.2024 päivätyllä tarjouspyynnöllä tarjoukset kolmelta (3) palveluntuottajalta: 
Mood of Finland Oy (2952230-4)
Doama Solutions Oy (3114620-5)
Planet Eagan (3342838-8)

Saadut tarjoukset
Tarjouksen jättivät määräaikaan 02.02.2024 kello 15:00 mennessä: 
Mood of Finland Oy (2952230-4)
Doama Solutions Oy (3114620-5)

Tarjoajien soveltuvuuden arviointi
Tarjouksen jättäneet tarjoajat täyttävät kaikki lakisääteiset, yhteiskunnalliset ja taloudelliset soveltuvuudelle asetetut vaatimukset. Tarjoajat ovat esittäneet tarjousvaiheessa vaaditut soveltuvuutta osoittavat asiakirjat, jotka osoittavat tarjoajille asetettujen vaatimusten täyttyneen.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus
Tarjousten käsittelyn toisessa vaiheessa tarkistettiin tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus. Tarjoukset todettiin tarjouspyynnön mukaiseksi. 

Tarjousten vertailu
Tarjouspyynnön mukaan hankinta suoritettiin rajoitettuna, kevennettynä kilpailutuksena (pisteytys) ja hankinnan kilpailutuksessa sovellettiin Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeita. Tarjousten arvioinnin valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus, jonka perusteena on hinta-laatusuhteeltaan paras tarjous. Hinnan painoarvo on 30 pistettä ja laadun 70 pistettä. Valinta suoritettiin kokonaistaloudellisen edullisuuden, sekä toteutussuunnitelman ja aikataulutuksen pisteytyksen arvioinnin perusteella.

Pisteytys tehtiin tarjoajien toimittamien tarjousten ja liitteiden pohjalta. Tarjoukset arvioitiin tarjouspyynnön kriteerien ja kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella. 

Mood of Finlandin tarjouksen kokonaishinta (perusvalmennus + kolme täydentävää jatkoklinikkaa) oli 7700€ (alv 0%), Doama Solutions kokonaishinta samalle kokonaisuudelle oli 6000€ (alv. 0%). 

Hinnan pisteytys: Doama Solutions Oy 30pistettä, Mood of Finland Oy 24pistettä.

Toteutussuunnitelman ja laatureferenssien pisteytys:

Doama Solutions 70pistettä, Mood of Finland 70pistettä. 

Liitteenä tarkempi laadullinen arviointi.

Kokonaisvertailupisteet:
Doama Solutions Oy 100 pistettä
Mood of Finland Oy 93 pistettä
 

Päätös

Päätän, että Sustainable Travel Finland -valmennuspaketti Rovaniemen alueen matkailuyrityksille hankitaan Doama Solutions Oy:ltä. Rovaniemen kaupunki solmii valitun palveluntarjoajan kanssa kirjallisen hankintasopimuksen. Asiantuntijapalvelun hankinta rahoitetaan Lapin liiton rahoittamasta Rovaniemen matkailun uusi aika – vastuullisuus, kestävyys, osallisuus ja ympärivuotisuus kilpailutekijöinä –hankkeesta (hankekoodi A80122).  

Allekirjoitus

Sanna Mäensivu, Palvelualuepäällikkö / Elinkeinot ja työllisyys

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut