§ 34 Tien nimeäminen / Tapionvaarantie Jääskeläisen alueella

Lataa 

ROIDno-2024-1007

Päätöspäivämäärä

5.3.2024

Päätöksen tekijä

Tontti-​insinööri

Päätöksen peruste

Osoitejärjestelmän päätarkoitus on muodostaa alueella oleville toimijoille yksiselitteiset osoitteet myös hätätilanteiden varalle.

Tien yksi nimeämisen peruste on,​ että nimi pohjautuu peruskartalla olevaan nimistöön,​​ koska ne ohjaavat karkealla tasolla tie sijainnin.

 

Kuvaus

Rovaniemen kaupungilla on lumenkaatopaikka Isoaavan yksityistien varrella (karttaliite), jonka vuoksi on tullut tarve määrittää tielle virallinen tiennimi. Yksityistien varrella on useita muitakin toimijoita esim. maankierrätyksen liittyviä toimijoita.

Isoaavan yksityistielle on perustettu tiekunta, jonka puheenjohtaja on Esa Kantola. Hallintolain 34 §:n mukainen kuuleminen on tehty tiekunnan puheenjohtajan kanssa 4.3.2024 puhelimitse ja siinä sovittiin tien nimeksi Tapionvaarantie.

Päätös

Päätän,​​​​että Ratavartiankadulta alkava nimetön tie nimetään Tapionvaarantie nimiseksi tieksi. Päätös tulee voimaan heti sen laillistuttuaan, jonka jälkeen
lähetetään uudet osoitteet eri toimijoille. Tiennimikyltti tielle asennetaan kaupungin toimesta, mutta sen huolto jatkossa jää tien käyttöoikeuden haltijoille.

Allekirjoitus

tontti-insinööri Sakari Manninen

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut