§ 5 Maankäyttöasiantuntijan valinta, vakanssi 05310002

Lataa 

ROIDno-2024-91

Päätöspäivämäärä

13.2.2024

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Tekniset palvelut

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupungin hallintosääntö § 53
Toimialajohtajan delegointipäätös 16.2.2021 § 27

Kuvaus

Maankäyttöasiantuntija henkilö on 23.1.2024 päivätyllä kirjeellä ilmoittanut irtisanoutuvansa toimesta. Tekniset palvelut palvelualuepäällikkö on 24.1.2024 § 3 tehnyt maankäyttöasiantuntijan irtisanoutumispäätöksen.

Kaavoitusresurssien riittävän ja nopean turvaamisen johdosta tekniset palvelut toimialan kaavoitus pitää tärkeänä maankäyttöasiantuntijan vakanssin 05310002 täyttämisen. Maankäyttöasiantuntijan tehtäväkuvaa päivitettään niin, että toimen vaativuus ja palkkaus vastaa kaavasuunnittelijoiden tasoa (henkilöstö- ja hallintojohtaja 26.01.2024 § 7).

​​​​​​Toimi on ollut julkisesti haettavana 26.01. - 09.02.2024 välisen ajan. Hakuilmoitus oli nähtävillä Rovaniemen kaupungin nettisivuilla, mol.fi - sivustolla ja Kuntarekry- palvelussa.Hakuprosessissa noudatettiin anonyymiä rekrytointia.

Maankäyttöasiantuntija sijoittuu teknisten palveluiden kaavoitusyksikköön. Maankäyttöasiantuntijan keskeisiä tehtäviä ovat mm. kaavojen ja kaavamuutos hankkeiden valmisteluun, suunnitteluun ja täytäntöönpanoon liittyvät tehtävät sekä poikkeamispäätösten ja suunnittelutarveratkaisujen valmistelutyöt ja lisäksi kaavojen kiinteistörekisteriin ja arkistointiin liittyvät tehtävät.

Toimen kelpoisuusehtoina ovat tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto sekä kokemusta kaavoituksesta sekä poikkeamislupa- ja suunnittelutarveratkaisuiden tehtävistä. Kokemus kunnallishallinnon tehtävistä luetaan hakijalle eduksi. Lisäksi arvostamme tietotekniikan osaamista, yhteistyökykyä ja asiakaspalvelutaitoja.

Tehtävään haki määräajassa 12 hakijaa, joista 2 täytti tehtävän kelpoisuusvaatimukset. Hakemuksissa todetun kelpoisuuden ja soveltuvuuden sekä tehdyn ansiovertailun perusteella maanmittausinsinööri henkilö täyttää parhaiten maankäyttöasiantuntijan toimen valintakriteerit. Henkilö voidaan todeta täyttävän erinomaisesti myös tehtävässä tarvittavat henkilökohtaiset ominaisuudet. Hänellä on hyvät vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaidot sekä hyvä paineensietokyky ja kokemusta haastavien asiakastilanteiden ratkaisemisesta.

Henkilö on myös hyvät tietotekniset taidot tehtävässä käytettävistä ohjelmista ja menetelmistä. Nykyisissä työtehtävissään hän on toiminut laajasti kaavoitukseen ja lupa-asioihin liittyvien tehtävien parissa, jotka vastaavat täysin nyt täytettävän toimen tehtävänkuvaa. Tämän lisäksiHenkilö on tehnyt yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa sekä perehtynyt Rovaniemen kaupungin teknisen toimialan toimintaan ja hänellä on korkea motivaatio työskentelyprosessien kehittämiseen.

Rekrytointiryhmä esittää, että tehtävään valitaan maanmittausinsinööri Henkilö aiemman työkokemuksensa sekä antamansa kokonaisvaikutelman perusteella tehtävään soveltuvimpana hakijana.

Toimen täyttämisessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Työntekijän on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ennen viran vastaanottamista.

Päätös

Päätän valita maankäyttöasiantuntijan toimeen maanmittausinsinööri Henkilö. Toimen täytössä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Työntekijän on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ennen toimen vastaanottamista.

Allekirjoitus

Palvelualuepäällikkö Markku Pyhäjärvi

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut