Vanhusneuvosto, kokous 7.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Vanhusneuvoston lausunto: Ehkäisevän päihdetyön suunnitelma

ROIDno-2022-1878

Valmistelija

  • Tiia Viiri, erityisasiantuntija, tiia.viiri@rovaniemi.fi

Perustelut

Ehkäisevän päihdetyön verkostotyöryhmä on laatinut ehkäisevän päihdetyön suunnitelman. Suunnitelma on erillisohjelma,​ joka tukee hyvinvointi-​ ja turvallisuussuunnitelman sekä kaupunkistrategian toimeenpanoa. Se kokoaa yhteen ehkäisevän päihdetyön kokonaisuuden ja mahdollistaa sen suunnitelmallisen kehittämisen ja johtamisen Rovaniemen kaupungissa.

Hyvinvointilautakunta (19.12.2023, § 131) on pyytänyt lausunnot sivistyslautakunnalta,​ elinvoimalautakunnalta,​ tekniseltä lautakunnalta ja ympäristölautakunnalta sekä vaikuttamistoimielimiltä. Lausunnoissa pyydetään kiinnittämään huomiota seuraaviin seikkoihin:

  • Yleishuomiot suunnitelman sisällöstä.
  • Näkemys ohjelmassa esitetyistä tavoitteista. Ovatko ne tarkoituksenmukaisia?

Lausunnot pyydetään 19.2.24 mennessä. Valmiin ohjelman hyväksyy lausuntokierroksen ja viimeistelyn jälkeen hyvinvointilautakunta,​ joka toimii ehkäisevän päihdetyön vastaavana toimielimenä (hallintosääntö 1.9.23,​ § 37).

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jonna Leppiaho, erityisasiantuntija, jonna.leppiaho@rovaniemi.fi

Vanhusneuvosto antaa seuraavat huomiot ehkäisevän päihdetyön suunnitelmaan:

  • Ehkäisevän päihdetyön suunnitelma on kattava ja ottaa huomioon kaikki ikäluokat ja elämäntilanteet, erityisesti ikäihmiset.
  • Vanhusneuvosto toivoo lisää matalan kynnyksen tapahtumia, jotta ikääntyvät yksinasuvat saadaan muiden ihmisten pariin.

Päätös

Miikka Keränen poistui asian käsittelyn aikana kello 13.48.
Susanna Junttila poistui asian käsittelyn aikana kello 13.55

Vanhusneuvosto päätti esityksen mukaisesti, lisäyksellä että 

  1. Otetaan tekstiin mukaan tämän teemavuoden ikäihmisten yhteisöllisyyden tukeminen ennalta ehkäisevänä läpäisyperiaatteena.

Tiedoksi

Hyvinvointilautakunta, Jonna Leppiaho