§ 4 "Hakosalo-

Lataa 

ROIDno-2024-658

Päätöspäivämäärä

4.3.2024

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Päätöksen peruste

"Vauhtia ammattisiirtymiin" on määräaikainen hanke (1.9.2023 - 31.8.2026). Hakosalo-järjestelmä on käytössä Rovaniemen kaupungin kotoutumispalveluissa ja Business Rovaniemi-yksikössä. Järjestelmä mahdollistaa toimijoiden yhteisten rajapintojen hyödyntämisen ja synergian lisäämisen sekä tiedolla johtamisen kehittämisen osana TE24-uudistusta ja tulevaisuuden elinvoimapalveluja. 

Hakosalo tietojärjestelmän työllisyysosio täyttää Rovaniemen kaupungin tietosuoja- ja tietoturva-vaatimukset. Se soveltuu hankkeen tarpeisiin ja täyttää hankkeen käyttövaatimukset ja -ympäristön. 

Hankkeen asiakastyö käynnistyy vuoden 2024 alusta. Suorahankinta nopeuttaa palvelun käyttöön saamista ja hankkeen tavoitteiden saavuttamista. 

Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeen mukaan yli 5 000 euron pienhankinnoista tulee tehdä viranhaltijapäätös. 

Palvelualuepäällikkö Sanna Mäensivu esittää,​ että 

  • Rovaniemen kaupunki hankkii suorahankintana Hakosalo- tietojärjestelmän Työllisyys-osion ajalle 1.3.2024 -​ 31.8.2026. Tilaaja pidättää oikeuden jatkaa sopimusta sopimuskauden jälkeen entisin ehdoin enintää 6 kuukautta, jos hankkeessa toteutetaan jatkoaika.
  • Tilaajalla on oikeus irtisanoa sopimus ilman kustannuksia kuukauden sisällä järjestelmän käyttöönottopäivämäärästä, jos järjestelmä ei vastaa tilaajan käyttötarkoitusta.
  • Hankinnan kustannukset maksetaan Vauhtia ammattisiirtymiin -hankkeen kustannuspaikalta.

Kuvaus

Vauhtia ammattisiirtymiin -hanke sijoittuu Rovaniemen kaupungin työllisyyspalveluiden alaisuuteen. Rovaniemen kaupunki on hankkeen päätoteuttaja. Lapin yliopisto ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymä ovat hankkeen osatoteuttajia. Tulevan TE24 -uudistuksen myötä työllisyyspalvelut siirtyvät kokonaan kuntien hoidettaviksi ja Vauhtia ammattisiirtymiin -hanke on osaltaan edistämässä tätä työtä. Päätavoitteena on osaavan työvoiman saatavuuden ja ammatillisen liikkuvuuden edistäminen sekä lisäarvon tuottaminen olemassa oleviin palveluihin yhteistä, moniammatillista palvelumallia ja yhteistyörakenteita kehittämällä. 

Vauhtia ammattisiirtymiin -hankkeessa tehdään asiakastyötä, ja tavoitteena on osallistaa vähintään 750 työnhakija-asiakasta ja vähintään 60 yritystä. Hankkeeseen tarvitaan tietojärjestelmä, joka mahdollistaa työnhakija-asiakkaiden tietojen tallentamisen ja niiden hyödyntämisen asiakastyössä ja vaikuttavuuden seurannassa. Lisäksi hankkeessa käytettävällä tietojärjestelmäpalvelulla edistetään kohtaantoa yrittäjien ja työnhakijoiden välillä. Tietojärjestelmässä on mahdollista yhdistää työnhakijoita yrittäjiin ja heidän tarjoamiinsa työpaikkoihin. 

Hakosalo Oy tarjoaa Rovaniemen kaupungille Hakosalo-tietojärjestelmän työllisyysosiota seuraavasti (hinnat alv 0):

  • käyttöönotto 2500 €
  • määrittelytyö ja koulutus 1000 €
  • palvelumaksu 150 € / kk
  • lisenssimaksu 30 € / kk / käyttäjä

Erikseen sovittavat lisätyöt 115 € / tunti ja 862 € / henkilötyöpäivä.

Palvelu tulee käyttöön ajalle 1.3.2024-31.8.2026. Kaupunki varaa mahdollisuuden enintään 6 kuukauden mittaiseen optioon. Hankinnan kokonaisarvio on 18 620 € (alv 0).

 

 

Päätös

Päätän palvelualuepäällikön esityksen mukaisesti.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Harri Ihalainen

Organisaatiotieto

Henkilöstö- ja hallintopalvelut