§ 13 Tarjoajan sulkeminen pois tarjouskilpailusta, Neljäntuulen koulu

Lataa 

ROIDno-2024-47

Päätöspäivämäärä

21.2.2024

Päätöksen tekijä

Henkilöstö- ja hallintojohtaja

Päätöksen peruste

Tilajaosto 28.12.2023 § 77

Kuvaus

Valmistelija

Juha Välitalo, rakennuspäällikkö, juha.valitalo@rovaniemi.fi

Rovaniemen kaupunki on julkaissut hankintailmoituksen koskien Neljäntuulen koulun kvr-urakkaa. 

Hankinnan kohde on kuvattu tarkemmin hankintailmoituksessa ROIDno-2024-47, joka on julkaistu 17.1.2024 Hilma-ilmoituskanavassa,  Rovaniemen kaupungin internet-sivuilla ja Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa. Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta.

Tarjousten jättämisen määräaikaan 19.2.2024 klo 12:00 mennessä saapui viisi (5) alustavaa tarjousta seuraavilta tarjoajilta:

Levi-Rakennus Oy

Oulun Rakennusteho Oy

Rave Rakennus Oy

Sakela Rakennus Oy

Temotek Oy

Hankintalain (1397/2016) 83 §:n mukaan tarjouskilpailusta on suljettava pois sellainen tarjoaja, joka ei täytä tarjouspyynnössä asetettuja vähimmäisvaatimuksia.

Osallistumishakemuksessa ja sen liitteissä edellytetään, että mikäli ehdokas vetoaa alihankkijan voimavaroihin soveltuvuusvaatimusten täyttymiseksi, tulee myös tällaisten voimavara-alihankkijoiden täyttää omat ESPD-lomakkeensa. Näin voi olla esimerkiksi tilanteessa, jossa tarjoaja viittaa toiseen yritykseen tai sen referensseihin täyttääkseen hankintayksikön asettaman referenssivaatimuksen.

Rave Rakennus Oy ei ole täyttänyt ja liittänyt voimavara-alihankkijoiden ESPD-lomakkeita osallistumishakemuksen liitteiksi. Tarjoajan alustava tarjous suljetaan näin ollen pois tarjouskilpailusta.

 

Päätös

Päätän sulkea Rave Rakennus Oy:n tarjouksen pois tarjouskilpailusta esittelytekstissä esitetyin perustein.

 

Allekirjoitus

Henkilöstö- ja hallintojohtaja Antti Määttä

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut