§ 3 Urheiluseurojen tapahtumatuet SM-kisojen järjestämiseen vuonna 2024

Lataa 

ROIDno-2024-685

Päätöspäivämäärä

22.2.2024

Päätöksen tekijä

Liikuntajohtaja

Päätöksen peruste

Päätöksen perusteina ovat tapahtuman laajuus, näkyvyys ja aluetalousvaikutukset.

Kuvaus

Liikuntapalvelut voi myöntää määrärahojensa puitteissa tapahtumatukea rovaniemeläisen urheiluseuran tai erityisliikuntayhdistyksen Rovaniemellä järjestettävään kertaluonteiseen liikunta- ja urheilutapahtumaan, mikäli tapahtuman arvo on vähintään SM-kisataso tai muutoin kansallisesti merkittävä tapahtuma (Vapaa-ajan palvelualueen avustusohjeet; Hyvinvointilautakunta 19.12.2023, § 132). Avustusta ei myönnetä toistuviin tapahtumiin (ml. sarjamuotoinen toiminta). Tapahtumatukea on mahdollista myöntää myös rovaniemeläiselle kulttuuriyhdistykselle Rovaniemellä järjestettävään, kertaluonteiseen, kansallisesti merkittävään kulttuuritapahtumaan.

Vuoden 2024 talousarvioon on varattu määrärahaa kansallisten tapahtumien tukemiseen yhteensä 20 000 €.

Liikuntapalvelut on vastaanottanut kolme hakemusta:

  1. Ounasvaaran Hiihtoseura ry järjestää 5.-7.4.2024 Ounasvaaran Talvikisat, joissa kilpaillaan yleisissä sarjoissa kolmen lajin (maastohiihto, mäkihyppy ja yhdistetty) SM-kisat. Lisäksi lauantaina 6.4. maastohiihdossa ratkotaan Suomen cupin viestifinaalit. Kilpailut keräävät Rovaniemelle Suomen kärkiurheilijat, osallistujamääräarvio yhteensä n. 350 urheilijaa. Kokonaisuudessaan tapahtuman budjetti on n. 75 000 euroa. Ounasvaaran Hiihtoseura hakee tukea 15 000 € kattamaan televisioinnista aiheutuvat pakolliset kustannukset.
  2. Santa’s United ry järjestää ensimmäistä kertaa lumisählyn avoimet SM-kisat 6.4.2024. Suomen Salibandyliitto on myöntänyt kisoille SM-statuksen. Sarjoja löytyy pienistä junioreista aikuisiin. SM-kisat ovat avoimet, koska tavoite on saada alusta alkaen ruotsalaisia- ja norjalaisia joukkueita mukaan turnaukseen. Tapahtuman budjetti on noin 8000 €. Santa’s United hakee tukea 1500 € kilpailujohtajan palkkakustannuksiin.
  3. Lapin Ampujat ry järjestää ikäihmisten ja liikuntavammaisten 50m kiväärin SM-kilpailut Rovaniemellä Toramon ampuma-alueella 12.- 14.7.2024. Kilpailuihin on osallistunut viime vuosina noin 150 ampujaa noin 20 eri seurasta. Tapahtuman budjetti on noin 17 000 €. Lapin Ampujat hakee tukea 10 000 €, joka käytettäisiin livestriimaukseen, rata-alueen kunnostukseen, opastukseen ja markkinointiin.

Päätös

Päätän myöntää kansallisten tapahtumien järjestämiseen tarkoitettua tapahtumatukea seuraavasti:

  1. Ounasvaaran Hiihtoseura ry: 8000 €
  2. Santa’s United ry: 1000 €
  3. Lapin Ampujat ry: 2000 €

Tuensaajan on laadittava raportti tapahtuman toteutuksesta (ml. tuloslaskelma) ja toimitettava se tapahtuman jälkeen liikuntajohtajalle. Maksettu tuki voidaan periä takaisin, mikäli tuen käytössä havaitaan väärinkäytöksiä tai tapahtuma ei toteudu suunnitellusti.

Allekirjoitus

Pekka Hämäläinen, liikuntajohtaja

Organisaatiotieto

Vapaa-ajan palvelut