§ 3 Rovaniemen talvireittien kunnossapitourakka 2024-2029, Tarjoajan poissulkeminen

Lataa 

ROIDno-2023-3324

Päätöspäivämäärä

23.2.2024

Päätöksen tekijä

Hankintapäällikkö

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupungin hallintosääntö 49§ Päätösvalta keskitetyissä yhteis- ja ICT-hankinnoissa. Hankintapäällikkö päättää kaupungin keskitetyistä yhteishankinnoista. Hallintosäännön 47§:n mukaan keskitetyllä yhteishankinnalla tarkoitetaan hankintaa, joka palvelee useampaa kaupungin toimialaa, konserniyhteisöä tai koko kaupunkikonsernia. Tässä hankinnassa on kyse useampaa kaupungin toimialaa palvelevasta palveluhankinnasta.

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin käynnissä oleva talvireittien kunnossapitourakka päättyy toukokuussa 2024, joten kaupunki on julkaissut hankintailmoituksen Rovaniemen kaupungin ylläpitämien moottorikelkkareittien, hiihtolatujen ja talvikävelyreittien kunnossapidosta.

Hankinnan kohde on kuvattu tarkemmin hankintailmoituksessa ROIDno-2023-3324, Rovaniemen talvireittien kunnossapitourakka 2024 – 2029, joka on julkaistu 6.11.2024 Hilma-ilmoituskanavassa, Rovaniemen kaupungin internet-sivuilla ja Tarjouspalvelussa. Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta, joka kilpailutettiin avointa, ns. kahden kuoren hankintamenettelyä käyttäen.

Tarjousten jättämisen määräaikaan 24.1.2024 klo 9:00 mennessä saapui viisi (5) tarjousta:

  • Juujärvi Racing Oy
  • Maansiirtoliike Kemppe Oy
  • Työyhteenliittymä: Oulun Piharakennus Oy ja Tmi Jani Yli-Anttila
  • Työyhteenliittymä: Reittipalvelu Stella Polaris Oy ja SnowTruck Kuusamo Oy
  • Rovaniemen Latu- ja Reitti Oy

 

Tarjouksen liitteenä tuli muun ohella esittää tilaajan toimittamalle suunnitelmapohjalle ja esitettyjen periaatteiden mukaisesti laadittu toiminta- ja laatusuunnitelma, joka pisteytettiin.

Tarjouspyynnön liitteen 3a ”Tarjouksen vertailuperusteet sekä hinta- ja laatupisteiden määräytyminen” kohdassa 2.c. on esitetty toiminta- ja laatusuunnitelman laadulliselle sisällölle vähimmäisvaatimuksena, että mikäli tarjoaja saa toiminta- ja  laatusuunnitelman laatuarvioinnissa 3 pistettä tai vähemmän, tarjouksen laadullinen arviointi keskeytetään, eikä tarjous voi tulla valituksi.

Arviointiryhmän suorittamassa pisteytyksessä Oulun Piharakennus Oy ja Tmi Jani Yli-Anttila työyhteenliittymän toiminta- ja laatusuunnitelma on saanut yhteensä 2,7 pistettä. Pisteytys on esitetty liitteenä 1. olevassa taulukossa ja perustelut  pisteytykselle liitteenä 2. olevassa perustelumuistiossa.

Hankintalain (1397/2016) 83 §:n mukaan tilaajan on suljettava pois tarjouskilpailusta sellainen ehdokas, joka ei täytä asetettuja vähimmäisvaatimuksia. Oulun Piharakennus Oy ja Tmi Jani Yli-Anttila työyhteenliittymän tarjouksessaan esittämä toiminta-  ja laatusuunnitelma ei täytä vaaditulla tavalla tarjouspyynnössä asetettuja vähimmäisvaatimuksia, joten tarjous suljetaan pois tarjouskilpailusta.

Päätös

Päätän sulkea Oulun Piharakennus Oy:n tarjouksen ja Tmi Jani Yli-Anttila työyhteenliittymän tarjouksen pois tarjouskilpailusta edellä esitetyin perustein.

Allekirjoitus

Vs. hankintapäällikkö

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut