§ 7 Lupainsinöörin valinta, vakanssi 44900013

Lataa 

ROIDno-2024-91

Päätöspäivämäärä

29.2.2024

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Tekniset palvelut

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupungin hallintosääntö § 53
Toimialajohtajan delegointipäätös 16.2.2021 § 27

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin teknisten palveluiden toimialalla yhdyskuntatekniikan yksikössä on ollut avoinna lupainsinöörin virka.

Lupainsinöörin keskeisimpiä tehtäviä on yleisten alueiden lupa-asioiden hoitaminen, joka käsittää luvan hakemiseen liittyvää neuvontaa, lupahakemusten vastaanottoa ja käsittelyä, lupapäätösten tekemistä, lupaehtojen noudattamisen valvontaa ja kohteissa suoritettavaia katselmuksia. Myös erilaiset luvan ehtojen noudattamiseen liittyvät kehotukset sekä kohteiden vastaanotto- sekä takuutarkastukset kuuluvat lupainsinöörin tehtävänkuvaan.

Lupainsinöörin tehtäviin kuuluu myös
- lupahallintajärjestelmän (epermit) käyttö, ylläpito ja kehittäminen sekä pääkäyttäjä yleisten alueiden osalta
- luparekisterin ylläpito ja kehittäminen
- yleisten alueiden lupiin liittyvän laskutusaineiston luonti
- viranomais- ja sidosryhmäyhteistyö, tiedottaminen, lausunnot ja asiakaspalvelu
- katujen kunnossapidon avustavat tehtävät
- kaupungin edunvalvonta yleisillä alueilla.

Virka on ollut julkisesti haettavana 4.12.2023 - 3.1.2024 klo 9:00 välisen ajan. Hakukuulutus on ollut nähtävillä kaupungin verkkosivuilla, Kuntarekry.fi -sivustolla ja TE-palveluiden verkkopalvelussa. Viran täyttämisessä noudatettiin anonyymiä rekrytointimenettelyä. Viran kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto (esim. insinööri AMK tai aiempi opistotasoinen tutkinto) sekä suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito.

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää lisäksi aiempaa kokemusta insinöörin tehtävistä kunnallistekniikan rakentamisessa, ylläpidossa tai suunnittelussa. Tietotekninen osaaminen tulee tukea sujuvaa tiedon ja dokumentoinnin hallintaa ja käsittelyä sekä selkeäkielisen tekstin tuottamista. Lupahallintajärjestelmien aikaisempi tuntemus katsotaan eduksi. Arvostamme kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. 

Virkaa haki määräaikaan mennessä 23 henkilöä, joista 8 täytti kelpoisuusvaatimukset. Haastatteluun kutsuttiin tehdyn ansiovertailun perusteella kuusi hakijaa. Haastattelussa arvioitiin hakijoiden soveltuvuutta virkaan esittämällä heille samansisältöiset haastattelukysymykset. Haastattelussa esitetyt kysymykset koskivat mm. hakijoiden vuorovaikutustaitoja, motivaatiota, työskentelyotetta sekä heidän työhistoriaansa.

Hakemusten ja haastattelussa todetun soveltuvuuden sekä tehdyn ansiovertailun perusteella maanmittausinsinööri Vesa-Matti Kulluvaara täyttää parhaiten viran valintakriteerit. Haastattelun perusteella Kulluvaaran voidaan todeta täyttävän erinomaisesti myös viran hoidossa tarvittavat henkilökohtaiset ominaisuudet ja ammatillisen osaamisen. Hänellä on hyvät vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaidot. Hänellä on kyky haastavien asiakastilanteiden ratkaisemiseen ja motivaatio kehittää omaa työskentelyään sekä sosiaalisena ja ulospäinsuuntautuneena hän omaa hyvät vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaidot. Hänellä on vahva kokemus kunnallishallinnosta, päätöksenteosta sekä aiempaa ammatillista kokemusta tekniseltä toimialalta. Myös lupahallintaprosessista ja asianhallintajärjestelmistä hänellä on aiempaa kokemusta nykyisestä työstään.

Haastatteluryhmä esittää, että lupainsinöörin virkaan valitaan maanmittausinsinööri Vesa-Matti Kulluvaara hakemuksen, aiemman työkokemuksen sekä haastattelussa antamassa kokonaisvaikutelman perusteella tehtävään soveltuvimpana hakijana.

Päätös

Päätän valita lupainsinöörin virkaan (vakanssi 44900013) maanmittausinsinööri Vesa-Matti Kulluvaaran. Viran täytössä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Virkavalinta on ehdollinen, kunnes valittu on toimittanut hyväksyttävän työterveyshuollon antaman lausunnon.

Allekirjoitus


Markku Pyhäjärvi, palvelualuepäällikkö, tekniset palvelut

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut