Nuorisovaltuusto, kokous 19.3.2024

§ 10 Rovaniemen Harrastamisen Suomen mallin esittely

ROIDno-2023-42

Valmistelija

  • Henrietta Kangas, nuorisotoiminnan koordinaattori, henrietta.kangas@rovaniemi.fi

Perustelut

Kokouksessa asiaa esittelee Iida Kutuniva, nuorisotoiminnan koordinaattori / Harrastamisen Suomen malli

Rovaniemen Harrastamisen Suomen malli tarjoaa 1.-9. -luokkalaisille mahdollisuuden osallistua toiveisiin perustuvaan ja maksuttomaan harrastustoimintaan koulupäivän yhteydessä. Harrastustoimintaa toteutetaan pääosin ostopalveluna ja toiminnan koordinaatiosta vastaa nuorisopalvelut.

Suomen mallin harrastusryhmät mahdollistavat lapsille ja nuorille harrastustoimintaan osallistumisen heidän omilla kouluillaan, joissa toiminta järjestetään koulurakennuksessa tai sen pihapiirissä joko ennen koulupäivää ja sen jälkeen. Tavoitteena on tarjota jokaiselle koululaiselle mieluinen ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Toiminta järjestetään kaupungin vapaa-ajan palveluiden ja koulujen yhteistyönä. Harrastusten ohjaajina toimivat eri toimintamuotojen ja lajien asiantuntijat esimerkiksi paikallisista yhdistyksistä ja seuroista.

Harrastusryhmien lisäksi Rovaniemen SUMA-malliin kuuluu etsivä harrastustoiminta, jota toteutetaan harrastusresepti -toimintamallilla. Suunnitelmissa on myös laajentaa maksuttomia harrastusmahdollisuuksia toisen asteen opiskeljijoille. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Nella Sepänheimo, nuorisopalvelujen johtaja, nella.sepanheimo@rovaniemi.fi

Nuorisovaltuusto kuulee esittelyn ja käy keskustelua Rovaniemen Harrastamisen Suomen mallista sekä antaa kommentteja ja kehittämisehdotuksia toisen asteen harrastustoiminnan suunnitelmista. 

Päätös

Nuorisovaltuusto päätti päätösehdotuksen mukaisesti.

Nuorisotoiminnan koordinaattori Iida Kutuniva poistui asian käsittelyn jälkeen klo 10.37.

Nuorisovaltuusto piti tauon klo 10.37 - 10.49.