§ 8 Hankintapäätös: Rovaniemen tulevaisuus- ja kehityskuva 2050

Lataa 

ROIDno-2024-598

Päätöspäivämäärä

26.3.2024

Päätöksen tekijä

Kaavoituspäällikkö

Päätöksen peruste

Toimialajohtajan päätös 22.06.2023 § 54: Toimivallan delegointi,​erillishankinnat teknisissä palveluissa.

Kuvaus

1. Hankinnan kohde
Rovaniemen kaupungin kaavoitusyksikkö on pyytänyt tarjouksia Rovaniemen tulevaisuus- ja kehityskuva 2050 laatimisesta tarjouspyynnön (ROIDno- 2024–598) ja sen liitteiden mukaisesti.

Hankinnan kohde on Rovaniemen tulevaisuuskuvan ja kehityskuvan 2050 laadinta strategisen yleiskaavatyön pohjaksi. Työhön sisältyy laaja osallistaminen, mm. kansalaisraadin ja sidosryhmäpalautteen sitominen kiinteäksi osaksi tulevaisuus- ja kehityskuvaprosessia. Kohdealueena on koko Rovaniemen kaupunki. Työ alkaa huhti-toukokuussa 2024 ja valmistuu maaliskuussa 2025.

Hankintaan varattu määräraha on 60 000 €.

2. Ilmoitus- ja hankintamenettely

Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa voimassa olevaa lainsäädäntöä. Hankinta on kilpailutettu avoimena menettelynä, kansallisen kynnysarvon ylittävänä hankintana.Hankinnasta on julkaistu hankintailmoitus 4.3.2024 HILMA - ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi ja Cloudia Tarjouspalvelussa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/rovaniemi. Tarjoukset pyydettiin toimittamaan 22.3.2024 klo 15:00 mennessä.

3. Saadut tarjoukset

Määräaikaan mennessä tarjouksen jätti yhteensä 6 tarjoajaa.

4. Tarjoajien soveltuvuus ja tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

Kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

5. Tarjousten vertailu ja valinta

Vertailuarvion keskeisiksi vahvuuksiksi oli nimetty tulevaisuuden ennakointi (mm.megatrendit, muutosilmiöt, skenaariot, trendit, tulevaisuuskuvat), kehityskuvatyö ja kehityspolut sekä lisäksi väestö- ja yhdyskunta- ja elinkeinorakenteen kehitys, strateginen kehittäminen, arviointimenetelmät, ja osallisuus. Pisteytys tapahtui pelkästään laatukriteerein (liitteenä), jossa arvioitiin työohjelmaa (50 pistettä) sekä työryhmää (50 pistettä).

Toimittajaksi valitaan tarjousvertailun perusteella eniten pisteitä saanut Sitowise Oy (87 pistettä, vertailu liitteenä).  Hankintapäätöksen saatuaan lainvoiman Rovaniemen kaupunki ja Sitowise Oy tekevät kirjallisen hankintasopimuksen.

Päätös

Päätän, että Rovaniemen tulevaisuus- ja kehityskuva 2050  laatijaksi valitaan tarjousvertailun perusteella eniten pisteitä saanut Sitowise Oy (87 pistettä, vertailu liitteenä).  Hankintapäätöksen saatuaan lainvoiman Rovaniemen kaupunki ja Sitowise Oy tekevät kirjallisen hankintasopimuksen.

Allekirjoitus

Kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärvi

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut