§ 3 Vireum Remote-palvelu TE-palveluille

Lataa 

ROIDno-2024-821

Päätöspäivämäärä

4.3.2024

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Päätöksen peruste

Hankinnan arvo ei ylitä kansallista kynnysarvoa hankintalain 25 §:ssä tarkoitettua kansallista kynnysarvoa, joka on tavara- ja palveluhankinnoissa 60 000 €.

Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeiden mukaan pienhankinnan voi suorittaa suorahankintana kilpailuttamatta mm. jos kyseessä on poikkeuksellinen kiire, ja kiire ei johdu hankkivasta yksiköstä. Järjestelmä pitää olla käytössä 1.1.2025 alkaen. Kilpailuttaminen ja käyttöönotto huomioiden järjestelmä ei ehtisi käyttöön ajoissa.

Rovaniemen kaupunki kilpailuttaa järjestelmän vuoden 2025 aikana.

Vireum-ajanvarausjärjestelmän täyttää Rovaniemen kaupungin tietoturvavaatimukset.

Palvelualuepäällikkö Sanna Mäensivu esittää,​ että Rovaniemen kaupunki hankkii suorahankintana Vireum Remote-palvelun ajalle 1.1. - 31.12.2025. Tilaaja pidättää oikeuden jatkaa sopimusta sopimuskauden jälkeen entisin ehdoin 6 kuukautta.

 

Kuvaus

TE-palvelut siirtyvät kuntien vastuulle 1.1.2025. Rovaniemen kaupungille siirtyy uudistuksessa julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden järjestämisvastuu ja arviolta noin 54 henkilötyövuoden verran valtionhallinnon resurssia. Kaupungille siirtyy myös iso ostopalveluiden kokonaisuus hankintasopimuksineen. 

KEHA-keskus tarjoaa kuntien käyttöön tietojärjestelmäkokonaisuuden (A-TMT). Se ei sisällä ajanvaraus- ja etätapaamisominaisuutta, joka työllisyysalueiden on hankittava itse. Ajanvaraus- ja etätapaamisjärjestelmästä on rakennettava integraatio KEHA:n järjestelmään.

Vireum Oy tarjoaa Rovaniemen kaupungille ajanvarauskalenterin, suojatut etätapaamisyhteydet, palvelun räätälöinnin kaupungin brändin mukaiseksi sekä integraation KEHA:n järjestelmään sisältävää Vireum Remote-palvelua seuraavasti (hinnat alv 0):

  • käyttöönotto 15 000 €
  • ammattikäyttäjien lisenssimaksut, 50 käyttäjää, 29 880 / vuosi 2025

Lisäkäyttäjät maksavat 30 € / kk / käyttäjä.

Tarjoukseen sisältyy mahdollisuus 6 kuukauden optioon ajalla 1.1. - 30.6.2026 hintaan 14 940 €.

Asiakkaan mahdollisesti erikseen tilaamasta ja erillisellä sopimuksella toteutettavasta käyttöönottoprojektiin tai palvelun käyttöön kuulumattomasta kehitystyöstä veloitetaan erillisen projektityönä 90 € / tunti.

Palvelu tulee käyttöön ajalle 1.1. - 31.12.2025. Kaupunki varaa mahdollisuuden 6 kuukauden mittaiseen optioon. Hankinnan kokonaisarvo 50 käyttäjälle on 59 820 € (alv 0).

 

Päätös

Päätän palvelualuepäällikön esityksen mukaisesti.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Harri Ihalainen

Organisaatiotieto

Henkilöstö- ja hallintopalvelut