§ 11 Projektipäällikön valinta Ilmastoturvallinen Rovaniemi-hankkeeseen

Lataa 

ROIDno-2024-91

Päätöspäivämäärä

13.3.2024

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Tekniset palvelut

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupungin hallintosääntö § 53
Toimialajohtajan delegointipäätös 16.2.2021 § 27

Kuvaus

EAKR:n rahoittama Ilmastoturvallinen Rovaniemi- hanke käynnistyi 1.1.2024, ja jatkuu 30.6.2026 saakka. Hanke on Rovaniemen strategisen yleiskaavan 2050 sisäinen moduuli. Strateginen yleiskaava käynnistyy samanaikaisesti, ja muodostaa viitekehyksen hankkeelle.

Hankkeeseen haetaan rahoituspäätöksen mukaisesti projektipäällikköä, joka vastaa ilmastoturvallisuuden integroimisesta maankäytön suunnittelun prosesseihin. Projektipäällikön tehtävänä on laatia ja viedä läpi prosessi, jolla ilmastonmuutokseen sopeutuminen sisällytetään osaksi Rovaniemen kaupungin strategista yleiskaavaa. Hanke koostuu kolmesta eri työpaketista: tilannekuvan rakentamisesta, ennakointivaiheesta sekä maankäytön ja ilmastoturvallisuuden yhteissuunnittelusta yleiskaavaprosessissa. Projektipäällikön tehtävänä on em. työpakettien ilmastoon liittyvät osuudet. Projektipäällikkö vastaa myös verkostojen muodostamisesta ja koordinoinnista, osallisuustapahtumien järjestämisestä, viestinnästä sekä hankehallinnosta. 

Hakijalta odotettiin soveltuvaa korkeakoulututkintoa, osaamista ja kokemusta ilmastonmuutoksen sopeutumisen ohjauskeinoista ja maankäytön prosesseihin kuuluvista ilmastotoimista, vähintään viiden vuoden soveltuvaa työkokemusta, erinomaisia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, kykyä rakentaa ja koordinoida laajaa sidosryhmäverkostoa, kykyä organisaation toimintatapojen kehittämiseen kestävyysmurroksen osalta sekä sujuvaa suomen ja englanninkielen taitoa. Eduksi katsottiin ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemua EAKR-rahoitteisten hankkeiden projektinhallinnasta. 

Ensimmäinen hakuaika meni umpeen 16.1.2024, jolloin hakemuksia saapui 10 kappaletta. Hakemuksia kävi läpi kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärvi, vs. hallintopäällikkö Henna Penttilä sekä arkkitehti Katriina Rosengren. Todettiin, että hakuaikaa on tarpeen jatkaa, koska soveltuvia haastateltavia ei löytynyt. Aiemmin saapuneet hakemukset huomioitiin 9.2.2024 päättyneessä haussa. Jälkimmäisen hakuajan puitteissa hakemuksia saapui yhteensä 12. 

Kaikkien hakijoiden joukosta valittiin kolme haastateltavaa. Kukaan hakijoista ei täyttänyt täysin kaikkia tehtävävaatimuksia. Tärkeimpänä kriteerinä pidettiin ilmastonmuutoksen substanssiosaamista, koska organisaatiosta ei tällaista osaamista tällä hetkellä löydy ja hanke rakentuu osaamisen integrointiin maankäytön suunnittelun prosesseihin. 

Pyhäjärvi ja Rosengren haastattelivat kaksi hakijaa 4.3.2024 ja Penttilä ja Rosengren yhden hakijan 11.3.2024. Haastattelujen perusteella todettiin, että Vilma Ylilauri täyttää tehtävän vaatimukset parhaiten. Tehtävän suorittaminen vaatii ennen kaikkea ilmastonmuutoksen teeman syvällistä tuntemusta ja sen kommunikointikykyä monialaisesti. Ylilaurilla on eriomainen kokemus aiheesta opintojensa kautta ja myös kokemusta sidosryhmätyöstä aiheeseen liittyen Euroopan parlamentissa. Hänellä on myös kokemusta toimittajan työstä. Hankkeen aikataulu edellyttää, että tilannekuvavaiheeseen kuuluva ilmastoselvitys voidaan tilata mahdollisimman pian. Ylilaurilla on myös ilmasto selvityksen tilaamiseen tarvittava riittävä substanssiosaaminen. 

Rekrytointiryhmä esittää, että tehtävään valitaan maatalous- ja metsätieteiden maisteri Vilma Ylilauri osaamisensa perusteella. Varasijalle ehdotetaan valittavaksi taiteen maisteri Erja Sainio.

Tehtävän täyttämisessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

 

Päätös

Päätän, että Ilmastoturvallinen Rovaniemi-hankkeen projektipäälliköksi valitaan maatalous- ja metsätieteiden maisteri Vilma Ylilauri. Varalle tehtävään valitaan taiteen maisteri Erja Sainio. Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. 

Allekirjoitus

palvelualuepäällikkö Markku Pyhäjärvi

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut