§ 24 Koulutusstipendi

Lataa 

ROIDno-2024-1348

Päätöspäivämäärä

4.4.2024

Päätöksen tekijä

Henkilöstö- ja hallintojohtaja

Kuvaus

Kaupungin vakituisella (palvelusuhteen kesto vähintään 1 vuosi) henkilöstöllä on mahdollisuus hakea koulutusstipendiä omaehtoisen koulutuksen perusteella henkilöstöhallintoon keskitetysti varatuista määrärahoista. Stipendin tarkoituksena on tukea itsenäistä, työajan ulkopuolella tapahtuvaa itsensä kehittämistä opiskelemalla.

Stipendi voidaan myöntää myös vuorottelu- ja opintovapaalla tapahtuvaan opiskeluun. Stipendiä ei myönnetä näyttötutkintona ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetun lain (631/98) mukaisen ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon  tai erikoisammattitutkinnon suorittamisesta ja on oikeutettu saamaan Koulutusrahastolta ammattitutkintostipendin. Lisätietoja www.koulutusrahasto.fi/ ammattitutkintostipendit. Lisäksi stipendiä ei myönnetä, mikäli henkilö on saanut henkilöstökoulutuksen menettelytapaohjeiden mukaisia muita etuuksia kuten palkallista virkavapaata (kohta 5.2). Stipendit myöntää henkilöstöjohtaja.

 Koulutusstipendin suuruus:

- 10 opintopistettä 100 euroa
- 30 opintopistettä 200 euroa
- 60 opintopistettä 300 euroa
- tutkinto 700 euroa

Stipendien em. suuruudet ovat enimmäismääriä. Stipendien suuruutta arvioitaessa huomioidaan opintojen hyödynnettävyys työssä. Opintostipendin voi saada pääsääntöisesti vain kerran. Toisen kerran stipendin voi saada tutkinnon perusteella, jolloin aiemmin myönnetty stipendi voidaan vähentää tutkintostipendistä. Stipendien hakuaika on jatkuva.

Työntekijä on suorittanut barokkimuusikon (AMK) tutkinnon, jonka laajuus on 255 opintopistettä.  Hakija täyttää stipendin myöntämisen edellytykset, joten suoritettujen opintojen laajuuden perusteella voidaan myöntää 700 euron stipendi.

Päätös

Päätän myöntää stipendin esittelytekstin mukaisesti.

Allekirjoitus

Henkilöstö- ja hallintojohtaja Antti Määttä

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut