Elinvoimalautakunta, kokous 12.3.2024

§ 31 Asukas- ja kylätoiminnan avustukset 2024

ROIDno-2024-847

Valmistelija

  • Anne Puroaho, elinkeinopäällikkö, anne.puroaho@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupungin elinvoimalautakunta ja kylien kehittämisjaosto julistavat haettavaksi asukas- ja kylätoiminnan avustukset 1.-28.4.2024. Hallintosäännön 34 § mukaisesti elinvoimalautakunta päättää asukasyhdistysten ja muiden asukasyhteisöjen avustuksista niillä alueilla, jotka eivät kuulu kylien kehittämisjaoston toiminta-alueeseen. Kylien kehittämissäätiön myöntämän määrärahan käytöstä kylien kehittämisjaosto tekee säätiölle esitykset (kylätoiminnan kehittämisavustukset ja vesistöjen hoitoavustukset). Haettavana ovat asukas- ja kylätoiminnan toiminta-avustukset, kylä- ja asukastoiminnan kehittämisavustukset ja asukasyhdistysten vuokra-avustukset. Avustukset myönnetään Rovaniemen kaupungin avustusperiaatteiden mukaisesti.

Toiminta-avustukset
Avustus on tarkoitettu rekisteröityjen asukas- ja kyläyhdistysten hallinnollisiin kuluihin 350 e / yhdistys.

Kylä- ja asukastoiminnan kehittämisavustukset
Avustus on tarkoitettu Rovaniemen kaupungin alueella toimiville rekisteröidyille asukas- ja kyläyhdistyksille asuinalueen omaehtoiseen kehittämiseen.

Asukasyhdistysten vuokra-avustukset
Vuokra-avustus on tarkoitettu keskusta-alueen asukasyhdistyksille, jotka toimivat pysyväisluonteisissa tiloissa esimerkiksi varastointimahdollisuuden tms. takia. Tuen suuruus on harkinnanvarainen ja perustuu kohtuulliseen avustukseen asukasyhdistystä kohden.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Samppa Määttä, vs. toimialajohtaja, samppa.maatta@rovaniemi.fi

Elinvoimalautakunta julistaa vuoden 2024 asukastoiminnan avustukset haettavaksi ajalla 1.-28.4.2024.

Päätös

Lautakunta kuuli vs. toimialajohtaja Samppa Määttää ja elinkeinopäällikkö Anne Puroahoa.

Elinvoimalautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.