§ 7 Hankintapäätös, Sierijärven yleiskaava-alueen luontoselvitys

Lataa 

ROIDno-2023-1678

Päätöspäivämäärä

19.3.2024

Päätöksen tekijä

Kaavoituspäällikkö

Päätöksen peruste

Toimialajohtajan päätös 22.06.2023 § 54: Toimivallan delegointi,​erillishankinnat teknisissä palveluissa.

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin kaavoitus on pyytänyt tarjouksen Luontoselvitys Kangas Oy:ltä koskien luontoselvitystä Sierijärven yleiskaava-alueesta. Selvitys tarvitaan alueelle laadittavaa osayleiskaavaa varten. Alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen suoraan rakennusluvan myöntämiseen oikeuttava osayleiskaava. Kaupunginhallitus päätti kaavoituksen käynnistämisestä 12.6.2023 § 208. Kaavoituksessa huomioidaan asumisen, matkailun, virkistyksen ja liikenteen tarpeet sekä varmistetaan alueen luonnonarvojen turvaaminen. Kaavalla pyritään turvaamaan myös olemassa olevan rakenteen kestävyys ja alueen kestävä kehittyminen. Luontoselvitys tarjous koskee Rovaniemen kaupungin Sierijärven yleiskaava-aluetta, koko alueen koko on n. 17 km² (sisältäen Sierijärven pinta-alan). Luontoselvityksessä painopiste kartoituksessa on ranta-alueella sekä Kurivaaran itäpuoleisella matkailurakentamisen alueella. Alueelta on valmistunut vuonna 2023 Sierijärven Huhtaniemen luontoselvitys, Luontoselvitys Kangas Oy:n tekemänä. Nyt tarjottu selvitys on jatkoa kesällä 2023 tehdylle selvitykselle.

Luontoselvitys Kangas Oy on antanut 10.3.2024 tarjouksen, joka koskee Rovaniemen kaupungin Sierijärvelle laadittavan osayleiskaava-alueen luontoselvitystä. Selvitys alueen pinta-ala on noin 17 neliökilometriä.
Tarjous pitää sisällään maastotyöt kesällä 2024. Maastokäynnin sekä käytössä olevien paikkatietoaineistojen pohjalta laaditaan raportti. Luontoselvitys raportteineen ja rajauksineen valmistuu 30.12.2024 mennessä.

Luontoselvitys on kokonaistaloudellisesti ja toiminnallisesti perusteltua tilata jatkotyönä alueen ensivaiheen selvityksen laatijalta.  

Päätös

Päätän, että Sierijärven vireillä olevaa osayleiskaavaa varten laadittava luontoselvitys tilataan Luontoselvitys Kangas Oy:ltä, jonka antaman tarjouksen hinta Rovaniemen kaupungin kaavoitukselle on 26.600 euroa (alv 0%).

Allekirjoitus

Kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärvi

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut