§ 8 Hallintolakimiehen virkanimitys

Lataa 

ROIDno-2024-505

Päätöspäivämäärä

18.3.2024

Päätöksen tekijä

Vastuualuepäällikkö Henkilöstö- ja hallintopalvelut

Päätöksen peruste

Kaupunginjohtajan viranhaltijapäätöksen 28.2.2023 § 8 mukaan konsernihallinnon vastuualuepäällikkö päättää alaisensa organisaation henkilöstövalinnoista.

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin konsernihallinnon laki- ja hankintapalveluiden yksikössä on ollut avoimena hallintolakimiehen virka. Lakimiehen keskeisiä tehtäväalueita ovat kaupungin hallinnon lainmukaisuuden varmistaminen, hallintopäätösten valmistelu sekä sopimus-, valitus-, kantelu- ja oikaisuvaatimusasiat. Hallintolakimies työskentelee kaupungin virkajohdon tukena oikeudellista asiantuntemusta vaativissa tehtävissä ja osallistuu kaupunginhallituksen kokouksiin asiantuntijaroolissa. Virkaan voidaan sisällyttää myös keskusvaalilautakunnan sihteerin tehtävä.

Virka on ollut haettavana 7.- 28.2.2024. Määräajassa virkaan haki yhdeksän hakijaa, joista kuusi täytti kelpoisuusehdot. Virkaan haastateltiin neljä hakijaa. Haastattelijoina olivat henkilöstö ja hallintojohtaja Antti Määttä ja vt. kaupunginlakimies Hanna Haurinen.

Hallintolakimiehen virkaan esitetään valittavaksi oikeustieteen maisteri Mikko Lindroos. Hän on suorittanut  oikeustieteiden maisterin tutkinon vuonna 2017 pääaineenaan hallinto-oikeus.   

Lindroosilla on tehtävään soveltuva koulutus ja haettavaan virkaan nähden riittävä työkokemus lakimiestehtävistä. Hän toimii tällä hetkellä hovioikeuden esittelijänä. Tätä ennen hän on toiminut Lapin yliopistossa väitöskirjatutkijana ja kansainvälisen hankerahoituksen suunnittelijana. Opinnoissaan hän on syventynyt hallinto-oikeuteen. Lindroos osoitti niin hakemuksessaan kuin haastatteluissa vahvaa ymmärrystä ja näkemystä hallintolakimiehen tehtävästä ja toi ilmi osaamistaan ja motivaatiotaan tehtävään. Hän pystyi kuvaamaan selkeällä tavalla sitä, miten hänen aiempi työkokemuksensa ja koulutuksensa edesauttaisi haettavan tehtävän hoitamista. Haastattelujen perusteella Lindroosin henkilökohtaiset ominaisuudet vastaavat hyvin nyt haettavana olevana olevan viran menestyksellisen hoitamisen kannalta eduksi katsottavia yhteistyö- vuorovaikutus ja neuvottelutaitoja ja hänellä on vaadittu suomen kielen hallinta.

Varalle esitetään valittavaksi oikeustieteen maisteri Lauri Miikkulainen. Hänellä on tehtävään soveltuva koulutus ja haettavaan virkaan nähden riittävä työkokemus lakimiestehtävistä. Hän toimii asianajotehtävissä ja omaa monipuolinen kokemuksen erilaisista rikos-, riita- ja hallintoasioista ja hänen henkilökohtaiset ominaisuudet sopivat nyt haettavan tehtävän menestykselliseen hoitamiseen.  

Päätös

Valitsen oikeustieen maisteri Mikko Lindroosin avoinna olevaan hallintolakimiehen virkaan esityksen mukaisesti. Varalle valitsen oikeustieteen maisteri Lauri Miikkulainen. 

Virkaan valitun on toimitettava nähtäväksi hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. 

Virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Allekirjoitus

Vastuualuepäällikkö Antti Määttä

Organisaatiotieto

Henkilöstö- ja hallintopalvelut