§ 4 Kohdeavustus/Rollo Sulaa työryhmä

Lataa 

ROIDno-2024-186

Päätöspäivämäärä

27.3.2024

Päätöksen tekijä

Nuorisopalvelujen johtaja

Kuvaus

Rollo Sulaa-työryhmä on hakenut kohdeavustusta 11-17 -vuotiaiden pohjoisen Suomen monikulttuurisen taustan omaavien lasten ja nuorten kesäleirin osallistumismaksujen madaltamiseen. Kesäleiri järjestetään Rovaniemellä Santasportilla 11.-13.6.2024 yhteistyössä valtakunnallisesti toimivan Walter ry:n kanssa. Osallistumismaksulla katetaan leiriläisten täysihoidosta tulevat kulut.

Kohdeavustukset ovat haettavissa ympäri vuoden. Kohdeavustus on kertaluonteinen ja sitä myönnetään jonkin erityisen, tiettynä ajankohtana toimeenpantavan toiminnon tai tapahtuman järjestämistä varten. Hyvinvointilautakunta on 19.12.2023 kokouksessaan hyväksynyt vapaa-​ajan palvelualueen avustusohjeet, joiden mukaan kohdeavustusta myönnetään nuorten omille toimintaryhmille sekä rovaniemeläisille nuoriso- ja asukasyhdistyksille nuorisotoiminnan järjestämiseen. Avustettavan toiminnan tulee kohdistua rovaniemeläisiin lapsiin tai nuoriin.

Rollo Sulaa-työryhmä koostuu neljästä vapaaehtoisesta, joista ainoastaan yksi on alle 29-vuotias. Avustusta haetaan pohjoisen Suomen monikulttuuristen lasten ja nuorten osallistumismaksujen madaltamiseen, eikä se täten kohdistu ainoastaan rovaniemeläisiin lapsiin ja nuoriin.

 

Johtavan nuorisotoiminnan koordinaattori Saija Kontiola:

Esitän, että Rollo Sulaa-työryhmälle ei myönnetä kohdeavustusta Santasportilla järjestettävän kesäleirin osallistumismaksujen kuluihin, koska hakija ja kohderyhmä ei edellä kerrotusti täytä avustusohjeen kohdeavustukselle määriteltyjä vaatimuksia. 

Päätös

Päätän johtavan nuorisotoiminnan koordinaattorin esityksen mukaisesti, että  Rollo Sulaa-työryhmälle ei myönnetä kohdeavustusta.

Allekirjoitus

Nella Sepänheimo

Organisaatiotieto

Vapaa-ajan palvelut