§ 7 Konsultoivan tuen asiantuntijan vakanssin 01425008 täyttäminen

Lataa 

ROIDno-2024-1510

Päätöspäivämäärä

18.4.2024

Päätöksen tekijä

Hallintopäällikkö Sivistys- ja hyvinvointipalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosäännön (kaupunginvaltuusto 19.6.2023 § 70) § 53 mukaan toimialajohtaja valitsee alaisensa muut viranhaltijat kuin lautakunnan valitsemat johtavat viranhaltijat. Toimialajohtaja voi siirtää toimivaltaansa muille viranhaltijoille.

Toimalajohtajan viranhaltijapäätöksen 4.11.2020 § 225 mukaan toimialajohtaja valitsee hallintopäällikön suorat alaiset.

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin sivistys- ja hyvinvointipalvelujen toimialalla on ollut avoimena kaksi konsultoivan tuen asiantuntijan virkaa vakituisesti 1.8.2024 alkaen. Hakukuulutus on ollut esillä kaupungin ilmoitustaululla ja internetsivuilla, Kuntarekryn internetsivuilla sekä työ- ja elinkeinotoimiston internetsivuilla 11.3. - 25.3.2024 välisen ajan.

Konsultoiva tuen asiantuntija työskentelee osana sivistys- ja hyvinvointipalveluiden yhteistä kasvun ja oppimisen tuen tiimiä. Tehtävään kuuluu erityispedagogiikan asiantuntijana toimiminen perusopetuksen henkilöstön ja oppilaiden huoltajien tukena sekä monialaisessa yhteistyössä palvelualueiden asiantuntijoiden kanssa. Konsultoiva tuen asiantuntija ohjaa tukimuotojen käyttöönotossa ja suunnittelussa pyrkien vahvistamaan yleisen ja tehostetun tuen tukimuotoja.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on erityisopettajan tai erityisluokanopettajan kelpoisuus, joka on opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/1998) mukainen.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena oli soveltuva korkeakoulututkinto tai ammatillinen tutkinto sekä suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito. Lisäksi edellytettiin aiempaa työkokemusta kuljetusten ja logistiikan suunnittelusta, järjestämisestä ja hankkimisesta sekä tietoteknistä osaamista, joka tukee sujuvaa tiedon ja dokumentoinnin hallintaa ja selkeäkielisen tekstin tuottamista. Hakuilmoituksessa edellytettiin myös oman auton käyttöä työajoissa.

Kelpoisuuden lisäksi valittavilta henkilöiltä edellytettiin erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, kehittämishalukkuutta sekä aloitteellisuutta. Lisäksi edellytettiin tuen asiakirjoihin liittyvien prosessien hallintaa, monipuolista erityispedagogista osaamista, opetussuunnitelman hyvää tuntemusta sekä oppilas- ja hyvinvointilähtöistä pedagogista työotetta. Hakuilmoituksessa todettiin, että valinnassa eduksi luetaan hyvät tiedot toimialasta ja sen kehityksestä.

Palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät kunta-alan yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaan. Hinnoittelutunnuksen mukainen peruspalkka valintapäätöksen hetkellä on 3 760,06 euroa.

Määräaikaan 25.3.2024 klo 15:00 mennessä tehtävään tuli yhdeksän (9) hakemusta, joiden anonyymin vertailun perusteella haastatteluun kutsuttiin neljä (4) hakijaa. Haastattelut pidettiin 16.4.2024. Haastattelijoina olivat sivistys- ja hyvinvointipalveluiden hallintopäällikkö Risto Varis, kasvun ja oppimisen tuen päällikkö Mervi Johansson ja tuen asiantuntija Hanna Mettiäinen.  

Haastatteluryhmän esitys:
Esitämme, että konsultoivan tuen asiantuntijan virkaan (vakanssinumerolla 01425008) valitaan KM Antti Liimatainen. Päätöksen perusteluina ovat kelpoisuuden ja hakuilmoituksessa esitettyjen edellytysten täyttymisen lisäksi haastattelussa esiin tuotu tehtävään liittyvä ammatillinen osaaminen, vuorovaikutus- ja yhteistyöosaaminen sekä hyvät valmiudet toiminnan kehittämiseen.

Päätös

Konsultoivan tuen asiantuntijan vakanssiin 01425008 valitaan KM Antti Liimatainen toistaiseksi voimassa olevaan palvelussuhteeseen 1.8.2024 alkaen. Tehtävän sijoituspaikkana on sivitys- ja hyvinvointipalveluiden toimialan yhteinen kasvun ja oppimisen tuen tiimi.

Allekirjoitus

Risto Varis, sivistys- ja hyvinvointipalveluiden hallintopäällikkö

Organisaatiotieto

Koulutuspalvelut