Kylien kehittämisjaosto, kokous 21.3.2024

§ 12 Kylien kehittämisjaosto Ajankohtaiset asiat

ROIDno-2024-159

Valmistelija

  • Anne Puroaho, elinkeinopäällikkö, anne.puroaho@rovaniemi.fi

Perustelut

  • Vasara ja nauloja -hanke / Hannu Rinne
  • EU -vaalit ja äänestysauton pysähdyspaikat / Antti Räsänen, vaaliassistentti
  • Ilmastoviisas pohjoinen maaseutu -hanke / Sanna-Mari Suopajärvi, projektipäällikkö
  • Osallistuvan budjetoinnin ideoiden keruu 21.3. saakka: https://www.rovaniemi.fi/Kaupunki-ja-paatoksenteko/Osallistu-ja-vaikuta/Osallistuva-budjetointi
  • Rakentajamessut 27.-28.4. / kylien mahdollista osallistua Rovaniemen kaupungin osastolla / yhteyshenkilö Pertti Onkalo, toimialajohtaja

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anne Puroaho, elinkeinopäällikkö, anne.puroaho@rovaniemi.fi

Kylien kehittämisjaosto merkitsee ajankohtaiset asiat tiedoksi.

Päätös

Rakentamisen asiantuntija Hannu Rinne Vasara ja nauloja -hankkeesta / Outokaira tuottamhan ry:n esitteli kylien kehittämisjaostolle rakentamiseen liittyvää hanketta. Hanke tarjoaa ainutlaatuista neuvontaa ja ohjeistusta, hankkeet ovat pieniä hankkeita esimerkiksi kylätalojen kunnostamisia, laavurakennelmia, inva wc, kotia, laitureita, ja pukukoppeja, reitistöjä, Rinne osallistui kokoukseen esittelyn ajan klo 14.13-14.35.

Vaaliassistentti Antti Räsänen esitteli Europarlamenttivaalien äänestyspaikkoja kylien kehittämisjaostolle. Varsinainen äänestyspäivä on 9.6.2024 on ja ennakkoäänestysaika on 29.5.-4.6.2024, jolloin myös äänestysauto on liikkeellä, lisäksi koti-ja laitosäänestäminen on mahdollista, Räsänen osallistui kokoukseen etänä esittelyn ajan klo 14.36-14.45.

Projektipäällikkö Sanna-Mari Suopajärvi esitteli Ilmastoviisas pohjoinen maaseutu -hanketta kylien kehittämisjaostolle. Hankkeessa tarjotaan maaseudun ihmisille ja yhteisölle käytännöllistä tietoa ilmastonmuutoksesta, siihen sopeutumisesta ja sen vaikutuksista pohjoiseen luontoon. Hanke kannustaa ja tukee maaseudun yhteisöjä ilmasto- ja ympäristötoimissa ja tuo tapahtumat sekä työpajat kylille lähelle asukkaita.

Elinkeinopäällikkö, esittelijä Anne Puroaho kertoi kylien kehittämisjaostolle, että tänään on vielä mahdollista laittaa ideoita osallistuvan budjetoinnin ideoiden keruukyselyyn. Kylien on mahdollista osallistua Rakentajamessuille Rovaniemen kaupungin osastolle esittelemään kylien tontteja ottamalla yhteyttä toimialajohtaja Pertti Onkaloon.

Kylien kehittämisjaosto päätti yksimielisesti merkitä tiedoksi esittelyt asiat.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.