§ 19 Sepäntie, Iivarinranta ja Tasalantie: Katu- ja vesihuollon suunnittelun hankinta

Lataa 

ROIDno-2024-955

Päätöspäivämäärä

24.4.2024

Päätöksen tekijä

Hankintapäällikkö

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupungin hallintosääntö 49§ Päätösvalta keskitetyissä yhteis- ja ICT-hankinnoissa. Hankintapäällikkö päättää kaupungin keskitetyistä yhteishankinnoista. Hallintosäännön 47§:n mukaan keskitetyllä yhteishankinnalla tarkoitetaan hankintaa, joka palvelee useampaa kaupungin toimialaa, konserniyhteisöä tai koko kaupunkikonsernia. Tässä hankinnassa on kyse useampaa kaupungin toimialaa palvelevasta palveluhankinnasta.

Napapiirin Vesi Oy on omalta osaltaan valtuuttanut valtakirjalla Rovaniemen kaupungin hankintpäällikkö Satu Räisäsen päättämään ”Katu- ja vesihuollon suunnittelu; Sepäntie, Iivarinranta ja Tasalantie" katu- ja vesihuoltosuunnittelun hankinnan kilpailutuksen mukaisesti.

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin yhdyskuntatekniikka ja Napapiirin Vesi Oy esittävät:

HANKINNAN KOHDE

Rovaniemen kaupungin Tekniset palvelut ja Napapiirin Vesi Oy ovat pyytäneet kokonaishintatarjousta Rovaniemen kaupungin 16.kaupunginosassa sijaitsevien asuntokatujen, Sepäntie, Iivarinranta ja Tasalantie katu-, liikenteenohjaus-, valaistus- ja vesihuollon saneeraussuunnitelmien laatimisesta yhteishankintana.

Kyseessä on kertahankintana tehtävä suunnittelutoimeksianto. Sopimus astuu voimaan, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman ja kaikki osapuolet ovat allekirjoittaneet sopimuksen. Suunnittelutoimeksianto päättyy, kun tehtävä on suoritettu ja vastaanotettu hyväksytysti.

ILMOITUS- JA HANKINTAMENETTELY

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta. Hankintaan sovelletaan Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeita.

Hankinta kilpailutettiin rajoitettua hankintamenettelyä käyttäen.

TARJOAJAT

Tarjouspyyntö lähetetty 10.04.2024 klo 16:07.

Määräaikaan 19.04.2024 klo 12:00 mennessä saapui yhteensä viisi tarjousta, jotka jättivät:

- Sitowise Oy

- Destia Oy

- Ramboll Finland Oy

- Sweco Finland Oy

- WSP Finland Oy

TARJOAJIEN SOVELTUVUUS

Tarjousten käsittelyn ensimmäisessä vaiheessa tarjoajien tuli täyttää kaikki tarjouspyynnössä kelpoisuudelle asetetut vaatimukset tullakseen hyväksytyksi tarjousten käsittelyn seuraavaan vaiheeseen. Tarjoajat vakuuttivat täyttävänsä kaikki lakisääteiset, yhteiskunnalliset ja taloudelliset kelpoisuudelle asetetut vaatimukset.

Tilaaja selvittää voittaneelta tarjoajalta pyydetyt selvitykset ja todistukset ennen sopimuksen allekirjoittamista.

TARJOUSTEN TARJOUSPYYNNÖN MUKAISUUDEN TARKASTAMINEN

Tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuuden tarkastamisessa todettiin, että tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

HANKINNAN VALINTAPERUSTE

Hankinnan valintaperusteena on halvin kokonaishinta. Kokonaishinnaltaan edullisimman tarjousken jätti  Ramboll Finland Oy. Tarjousten vertailutaulukko on päätöksen liitteenä.    

Päätös

Päätän yhdyskuntatekniikan esityksen mukaisesti, että suunnittelutyö hankitaan tarjouspyynnön mukaisesti halvimman hinnan antaneelta Ramboll Finland Oy:ltä.

Allekirjoitus

Hankintapäällikkö, Satu Räisänen

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut