§ 19 Toni Puttosen siirto nuoriso-ohjaajan vakanssista koulunkäynninohjaajan vakanssiin

Lataa 

ROIDno-2024-271

Päätöspäivämäärä

24.4.2024

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja Sivistys- ja hyvinvointipalvelut

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupungin hallintosäännön (kaupunginvaltuusto 19.6.2023 § 70) § 56 mukaan viranhaltijan siirtämisestä toiseen virkasuhteeseen viranhaltijalain 24 §:n nojalla päättää viranomainen, jolla on toimivalta molempiin virkasuhteisiin ottamisessa. Hallintosäännön § 53 mukaan toimialajohtaja valitsee alaisensa viranhaltijat lukuun ottamatta niitä johtavia viranhaltijoita, joiden valinnasta kaupunginhallitus ja lautakunnat päättävät.

Sivistys- ja hyvinvointipalveluiden toimialajohtajan viranhaltijapäätöksen 4.11.2020 § 225 mukaan palvelualuepäällikkö valitsee palvelualueen henkilöstön, rehtoreita, museoiden johtajia, orkesterin intendenttiä,​ liikuntajohtajaa, kirjaston johtajaa ja​
nuorisopalvelujen esimiestä lukuunottamatta, vakinaisiin ja yli vuoden kestäviin määräaikaisiin palvelussuhteisiin.

KVTES 2022-2025 II luvun § 10 mukaan jos työntekijän tehtävien vaativuus olennaisesti muuttuu vähintään kahden viikon ajaksi toiseen tehtävään siirtymisen vuoksi, tehtäväkohtaista palkkaa tarkistetaan, jos se ei vastaa muuttuneita tehtäviä, tehtävien muutosajankohdasta lukien, jos uusi tehtäväkohtainen palkka on korkeampi tai jos työntekijä hakeutuu omasta pyynnöstään vähemmän vaativaan tehtävään.

Kuvaus

Toni Puttonen pitää halussaan nuoriso-ohjaajan vakituista vakanssia 36435005, jonka sijoituspaikkana on nuorten tila Poppari. Hän on työskennellyt Muurolan peruskoulussa koulunkäynninohjaajana 17.8.2023 alkaen siten että palvelussuhde päättyy 31.5.2024. Toni Puttonen on hankkinut koulunkäynnin ohjaajan kelpoisuuden ja toivoo, että hänet siirrettäisiin Muurolan peruskoulun koulunkäynninohjaajan tehtävään toistaiseksi. Muurolan peruskoulun rehtori Jukka Turpeenniemi puoltaa siirtoa.

Asiassa on kuultu koulutuspalveluiden palvelualuepäällikkö Kai Väistöä sekä vapaa-aikapalveluiden palvelualuepäällikköä Merja Tervoa. He molemmat puoltavat siirtoa.

Päätös

Toni Puttonen siirretään 1.6.2024 alkaen nuorisopalveluiden nuoriso-ohjaajan vakanssista 36435005 koulunkäynninohjaajan vakanssiin 74546043, jonka sijoituspaikkana on Muurolan peruskoulu. Palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaisesti.

Allekirjoitus

Antti Lassila, sivistys- ja hyvinvointipalveluiden toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Koulutuspalvelut