§ 24 Pajatien peruskorjaus, urakoitsijan valinta

Lataa 

ROIDno-2024-1287

Päätöspäivämäärä

26.4.2024

Päätöksen tekijä

Hankintapäällikkö

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupungin hallintosääntö 49§ Päätösvalta keskitetyissä yhteis- ja ICT-hankinnoissa. Hankintapäällikkö päättää kaupungin keskitetyistä yhteishankinnoista. Hallintosäännön 47§:n mukaan keskitetyllä yhteishankinnalla tarkoitetaan hankintaa, joka palvelee useampaa kaupungin toimialaa, konserniyhteisöä tai koko kaupunkikonsernia. Tässä hankinnassa on kyse useampaa kaupungin toimialaa palvelevasta palveluhankinnasta.

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin rakennuttajapäällikkö Jani Riihiniemi ja Napapiirin Vesi Oy:n rakennuttamispäällikkö Jukka Tiuraniemi:

1.     Hankinnan kohde

Rovaniemen kaupungin yhdyskuntatekniikan yksikkö ja Napapiirin Vesi Oy ovat pyytäneet tarjouksia Pajatien kadun ja vesihuollon peruskorjauksesta. Urakkaan kuuluu mm. kadun, kuivatusrakenteiden, ympäristön, valaistuksen, liikenteenohjauksen ja vesihuollon rakentamista.

2. Hankinnan sopimuskausi

Hankinnan sopimuskausi on 1.5.2024 – 30.6.2025. Sopimus syntyy, kun osapuolet ovat sen allekirjoittaneet.

3. Ilmoitus- ja hankintamenettely

Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa voimassa olevaa lainsäädäntöä. Kyseessä on EU-kynnysarvon alittava hankinta, joka kilpailutettiin avointa hankintamenettelyä käyttäen. Hankintailmoitus on julkaistu 16.4.2024 Hilma-ilmoituskanavassa, Rovaniemen kaupungin verkkosivuilla ja Tarjouspalvelussa. 

Tarjousten vastaanottamisen määräaika oli 25.4.2024 klo 14:00.

4. Saapuneet tarjoukset

Tarjoukset avattiin 25.4.2024. Avaustilaisuus ei ollut julkinen. Asetettuun määräaikaan mennessä saapui neljä tarjousta. Tarjouksen jättivät:

·        Destia Oy

·        Oulun Maa- ja Vesirakennus Oy

·        Kaukomaa Oy

·        Kone-Sarajärvi Oy

5. Tarjoajien soveltuvuuden ja tarjouspyynnön mukaisuuden arviointi

Tarjousten käsittelyn ensimmäisessä vaiheessa tarjoajan tuli täyttää kaikki tarjouspyynnössä soveltuvuudelle asetetut vaatimukset tullakseen hyväksytyksi tarjousten käsittelyn seuraavaan vaiheeseen. Tarjoajat vakuuttivat täyttävänsä kaikki lakisääteiset, yhteiskunnalliset ja taloudelliset soveltuvuudelle asetetut vaatimukset. Tilaaja selvittää valitulta tarjoajalta pyydetyt selvitykset ja todistukset viimeistään ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista.

Toisessa vaiheessa tarkastettiin tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus. Tarjoukset todettiin tarjouspyynnön mukaiseksi.

6. Tarjousten vertailu

Hankinnan valintaperusteena on edullisin kokonaishinta.

Tarjouksen kokonaishinta muodostuu katu- ja vesihuoltotöiden yhteenlasketusta hinnasta.

Päätös

Päätän valita yhdyskuntatekniikan esityksen mukaisesti Pajatien peruskorjaus nimisen urakan pääurakoitsijaksi kokonaishinnaltaan edullisimman tarjouksen jättäneen Kone-Sarajärvi Oy:n. Tarjousten vertailutaulukko on päätöksen liitteenä.    

Allekirjoitus

Hankintapäällikkö Satu Räisänen

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut