§ 11 Kotoutumisen ohjaajan valintapäätös. Vakanssi 48337009.

Lataa 

ROIDno-2024-1360

Päätöspäivämäärä

8.4.2024

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Palvelualuepäällikkö päättää alaisensa organisaation henkilöstövalinnoista niiltä osin kuin toimivalta ei ole yksikön esimiehellä (Henkilöstöasioiden delegointi elinvoimapalvelut toimialalla 16.2.2021).

Hakuasiakirjojen, niistä laaditun ansiovertailun ja suoritettujen haastattelujen perusteella virkaan valitaan tradenomi (AMK) Ismail Khayre. 

Khayre täyttää tehtävän kelpoisuusvaatimuksen, sillä hänellä on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto ja hänen ansionsa vastaavat viran vaatimuksia. Khayrella on kotoutumisen ohjaajan tehtävään erittäin hyvin soveltuvaa aiempaa työkokemusta ja osaamista maahanmuuttajien kotoutumista tukevista ohjaus- ja neuvontatehtävistä yli viisi vuotta. Työkokemusta ja osaamista on ohjaajien tehtävistä SPR:n vastaanottokeskuksesta ja neuvojan tehtävästä monikulttuurisuuskeskus MoniNetin tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluista. Khayrella on osaamista erityisesti pakolaistaustaisten asiakasryhmien kanssa työskentelystä. Lisäksi aiemman työkokemuksensa perusteella Khayrella on tuntemusta kunnan kotoutumistyötä ohjaavasta lainsäädännöstä, ja työhön sisältyvistä prosesseista. Khayrella on myös kotoutumisen ohjaajan tehtävässä tarvittavaa tuntemusta kuntaan muuttaneille maahanmuuttajille suunnatuista kotoutumisen alkuvaiheen palveluista ja verkostoista Rovaniemellä ja sosiaaliturvajärjestelmästä. Haastattelun perusteella Khayre täyttää myös muut tehtävässä onnistumisen edellytykset ja hänellä ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus.  

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin työllisyyspalveluissa on ollut haettavana kotoutumisen ohjaajan toistaiseksi voimassa oleva virka 1.5.2024 alkaen. Vakanssinumero 48337009. 

Virka oli haettavana sähköisesti osoitteessa www.kuntarekry.fi, ja TE-toimiston ja Rovaniemen kaupungin www-sivuilla. Hakuaika alkoi 14.2.2024 ja päättyi 11.3.2024.

Viran kelpoisuusehtona oli tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto. Erityisesti arvostettiin ohjaus- ja neuvontatyöhön hyviä tiedollisia ja taidollisia valmiuksia antavaa tutkintoa sosiaali- ja kasvatusalalta kuten sosionomin tai yhteisöpedagogin tutkintoa. Eduksi katsottiin aiempi ohjaus- ja neuvontatyön kokemus, tuntemus työn kannalta keskeisestä lainsäädännöstä ja prosesseista, maahanmuuttajien kotoutumista tukevista palveluista ja verkostoista, ja sosiaaliturvajärjestelmästä. Lisäksi arvostettiin kokemusta ryhmien kanssa työskentelystä. 

Tehtävässä onnistuminen edellyttää itsenäistä työotetta ja kykyä toimia joustavasti, ja hyviä yhteistyö- ja verkostoissa toimimisen taitoja. Ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus katsottiin työtehtävien hoitamisen kannalta eduksi. 

Virkaan määräajassa hakeneita oli 21, joista yksi perui hakemuksen. Hakijoista 14 hakijaa täytti viran kelpoisuusehdon.

Hakijoista valittiin haastatteluun neljä hakijaa hakuasiakirjojen, koulutuksen ja työkokemuksen perusteella. Haastattelut toteutettiin 25. - 26.3.2024, ja niihin osalllistuivat kotoutumispalveluiden koordinaattori Sari Martikainen ja kotoutumisen ohjaaja Jaana Hakulinen. 

​​​​

Päätös

Päätän, että kotoutumisen ohjaajan virkaan (vakanssi 48337009) valitaan tradenomi (AMK) Ismail Khayre. Mikäli Ismail Khayre on estynyt vastaanottamaan virkaan, varalle valitaan tradenomi (AMK) Marko Väänänen. 

Viran aloitusajankohdasta sovitaan erikseen. Tehtävä alkaa kuitenkin aikaisintaan 1.5.2024 alkaen. Virkaan valitun on ennen työn aloittamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan, joten tämä päätös on ehdollinen siihen asti. Virassa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa työn aloituspäivämäärästä alkaen. 

Allekirjoitus

Palvelualuepäällikkö Sanna Mäensivu

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut