§ 41 Rovaniemen kaupungin infraomaisuudenhallinnan koulutus ja kypsyysanalyysi

Lataa 

ROIDno-2024-563

Päätöspäivämäärä

6.5.2024

Päätöksen tekijä

Kaupungininsinööri

Päätöksen peruste

Toimialajohtajan päätös 22.6.2023 § 59: Toimivallan delegointi, erillishankinnat teknisissä palveluissa, ROIDno-2021-519.

Kysessä on suorahankintana toteutettava pienhankinta. Hankintaa ei ole kilpailutettu, sillä koulutus ja kypsyysanalyysi pohjautuu Suomen kuntatekniikan yhdistyksen itse tuottamaansa sovellutukseen eikä vastaavaa löydy muilta toimijoilta.

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin teknisen toimialan yhdyskuntatekniikan yksikkö vastaa Rovaniemen kaupungin katu- ja viheralueiden infrastruktuuriin kuuluvien omaisuuserien koko elinkaaren aikaisesta hallinnassa. Tämän vuoksi yhdyskuntekniikan yksikkö kehittää määrätietoisesti omaisuudenhallinnan toimintoja ja osaamista rakennetun infraomaisuuden hallinnassa.

Suomen kuntatekniikan yhdistys ry on Suomen johtava kuntainfraan keskittyvä yhdistys, jonka jäsenistöön kuuluu yli 700 kuntatekniikan ammattilaista sekä parikymmentä yhteisöjäsentä. Yhdistys muun muassa kouluttaa kuntaorganisaatioiden henkilöitä sekä tuottaa julkaisuja.

Suomen kuntatekniikan yhdistys on laatinut ja julkaissut kansainvälisistä omaisuudenhallinnan oppaista version, joka on sovellettu soveltuvaksi Suomen kuntien käyttöön. Osaksi julkaisun keskeistä sisältöä kuuluu kuvaus omaisuudenhallinnan kypsyysanalyysin laatimisesta.

Yhdyskuntatekniikan yksikkö on käynyt Suomen kuntatekniikan yhdistyksen kanssa vuoropuhelun omaisuudenhallinnan kehittämisen edellytyksistä ja mahdollisuuksista, sekä omaisuudenhallinnan menettelyjen kouluttamisesta sekä kypsyysanalyysin laatimisesta yhdyskuntatekniikan tarpeisiin.

Kypsyysmallin tarkoituksena on tunnistaa nykyiset ja tarkoituksenmukaiset, sekä tavoitellut omaisuudenhallinnan tasot ja parannustoimenpiteet, joilla ne voidaan saavuttaa.

Suomen kuntatekniikan yhdistys ry on keskustelun pohjalta tarjoutunut tuottamaan kypsyysanalyysin IPWEA:n (Institute of Public Works Engineering Australasia) International Infrastructure Maintenance Manualin analyysimenetelmällä, joka on käännetty ja sovellettu suomalaiseen toimintaympäristöön. Kypsyysanalyysin tuottaminen sisältää koulutuksen omaisuudenhallinnan menetelmistä.

Kokonaisuus sisältää mm. seuravaa

  • Ennakkoaineiston valmistelu ja lähettäminen
  • Koulutusaineiston valmistelu
  • Koulutus Rovaniemellä
  • Infraomaisuudenhallinnan menettelyjen kypsyysanalyysi
  • Yhteenveto ja raportointi Rovaniemen kaupungille.

Koulutuksen kokonaishinta 5 200 € (alv 0%)

Kulut ja matkakustannukset veloitetaan toteutuman mukaisesti.

Tarjous liitteenä.

Päätös

Päätän hankkia omaisuudenhallinnan menettelyjen koulutuksen sekä kypsyysanalyysin laatimisen Suomen Kuntatekniikan yhdistykseltä liitteenä olevan tarjouksen mukaan.

Allekirjoitus

Janne Alkki, kaupungininsinööri

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut