§ 14 Kaupunginpuutarhurin valinta

Lataa 

ROIDno-2024-91

Päätöspäivämäärä

29.5.2024

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Tekniset palvelut

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupungin hallintosääntö § 53

Toimialajohtajan delegointipäätös 16.2.2021 § 27

Kuvaus

Nykyinen kaupunginpuutarhuri on irtisanoutunut tehtävästään eläkkeelle siirtymisen johdosta siten, että hänen viimeinen työpäivänsä on 30.11.2024. Tehtävän täyttämiseksi kaupunginpuutarhurin toimi on ollut julkisesti haettavana 12.4.2024 – 26.4.2024 kello 13. Hakuilmoitus on ollut nähtävillä Rovaniemen kaupungin intranet- ja internetsivuilla, Työmarkkinatori -sivustolla sekä Kuntarekry-palvelussa. Hakuprosessissa noudatettiin anonyymiä rekrytointia.

Kaupunginpuutarhurin keskeisimpiä tehtäviä ovat Rovaniemen kaupungin rakennettujen puistojen ja leikkipaikkojen yllä- ja kunnossapito sekä omistajahallinnan tehtävät sekä näihin liittyvän palvelutoiminnan järjestämiseen liittyvien hankintojen suorittamista ja hankintasopimusten hallintaa sekä näiden toteuttamisen valvontaa. Toimessa työskennellään varsin itsenäisesti, mutta käytettävissä on koko teknisen toimialan eri asiantuntijoiden laaja osaaminen ja toimialan tuntemus sekä konsernihallinnon tukipalveluiden asiantuntijat esimerkiksi laki- ja hankintayksiköstä.

Rakennettujen puistojen ja liikenneviheralueiden osalta tehtäviä ovat muun muassa siivouksen, kasvillisuuden hoitamisen sekä kalusteiden ja kulkureittien kunnossapidon järjestäminen RAMS-hoitoluokituksen mukaisesti. Leikkipuistojen osalta tehtäviä on muun muassa siisteyden ylläpitämisen lisäksi järjestää tarpeelliset tarkastus- ja huoltopalvelut sekä rakentamis- ja korjauspalveluiden hankinta.

Toimen kelpoisuusehtona on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto (esim. hortonomi AMK tai aiempi opistotasoinen tutkinto) sekä suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää vähintään 2 vuoden monipuolista ja vahvaa rakennettujen puistojen, liikenneviheralueiden ja leikkipaikkojen rakennuttamisen, suunnitteluttamisen ja ylläpidon työkokemusta. Tietotekninen osaaminen tulee tukea sujuvaa tiedon ja dokumentoinnin hallintaa ja käsittelyä sekä selkeäkielisen tekstin tuottamista. Lisäksi tehtävässä arvostetaan kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Tehtävässä suoriutuminen edellyttää oman auton käyttöä työajoissa.

Tehtävään haki määräajassa yksitoista (11) hakijaa, joista neljä (4) täytti tehtävän kelpoisuusvaatimukset. Haastatteluun kutsuttiin kolme (3) hakijaa. Haastattelut järjestettiin 13.5.2024. Kaikki haastaeltavat osallistuivat haastatteluun paikan päällä osoitteessa Mäntyvaarantie 2. Haastattelut suoritti haastatteluryhmä, johon kuului Janne Alkki (kaupungininsinööri) ja Mirja Vääräniemi (kaupunginpuutarhuri). Haastatelluille esitettiin samansisältöiset kysymykset, jotka koskivat mm. hakijan motivaatiota, työkokemusta, haastavien tilanteiden hoitamista, yksikön toiminnan tuntemusta sekä omaa arviota tehtävään soveltuvuudesta.

Hakemusten ja haastattelussa todetun soveltuvuuden sekä tehdyn ansiovertailun perusteella hortonomi (AMK) Salla Korhonen täyttää parhaiten kaupunginpuutarhurin toimen valintakriteerit. Haastattelun perusteella Salla Korhosen voidaan todeta täyttävän erinomaisesti tehtävässä tarvittavat henkilökohtaiset ominaisuudet. Hänellä on hyvät vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaidot sekä hyvä paineensietokyky. Hänellä on kokemusta haastavien asiakastilanteiden ratkaisemisesta sekä korkea motivaatio tehtävän ja työskentelyprosessien kehittämiseen.

Korhosella on myös hyvät tekniset taidot tehtävän hoitamisessa edellytetyistä ohjelmista ja menetelmistä sekä halukkuutta niiden kehittämiseen. Nykyisissä työtehtävissään hän on toiminut laajasti yleisten viher- ja puistoalueiden hoitoon ja omaisuudenhallintaan liittyvien tehtävien parissa, erityisesti viheralueiden ja leikkipaikkojen ympärivuotisen kunnossapidon työn johtamisessa, jotka kokonaisuutena vastaavat erinomaisesti nyt täytettävän toimen tehtävänkuvaa. Erityisosaamisena hänellä on taito paikkatietopohjaisen omaisuudenhallinnan soveltamiseen rakennetun omaisuuden dokumentoinnissa ja sen ylläpidon työnohjauksessa.

Tämän lisäksi Korhonen on tehnyt laajasti yhteistyötä kaupunginpuutarhurin tehtävän kannalta keskeisten sidosryhmien kanssa sekä perehtynyt Rovaniemen kaupungin teknisen toimialan toimintaan. Hänellä on myös aiempaa kokemusta kuntaorganisaatiossa työskentelystä ja kunnallishallinnon toimintatavoista sekä sopimussystematiikan tuntemus ja budjettivastuu nykyisistä tehtävistään.

Haastatteluryhmä esittää, että tehtävään valitaan hortonomi (AMK) Salla Korhonen.

Päätös

Päätän valita kaupunginpuutarhurin toimeen hortonomi (AMK) Salla Korhosen. Toimen täytössä noudatetaan neljän (4) kuukauden koeaikaa. Työntekijän on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ennen toimen vastaanottamista.

Allekirjoitus

Markku Pyhäjärvi, palvelualuepäällikkö, tekniset palvelut

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut