§ 3 Rovaniemen pyöräreittihankkeiden kilpailutuksen tuki

Lataa 

ROIDno-2024-1885

Päätöspäivämäärä

8.5.2024

Päätöksen tekijä

Elinkeinopäällikkö

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 48 §.

Kuvaus

Hankinnan kohde

Rovaniemen kaupungin elinvoimapalvelut/Business Rovaniemi on pyytänyt tarjouksen liittyen Rovaniemen pyöräreittihankkeen kilpailutuksen valmistelun tuesta. Hankittavan palvelun tarkoituksena on tukea kaupungin vastuulla toteuttavaa tarjouskilpailua, hankinnan tavoitteiden täsmentämistä sekä kilpailutuksessa käytettäviä laadullisia soveltuvuusehtoja ja vertailuperusteita.

Kilpailutus koskee pääosin pyöräilyreitistön rakentamista Ounasvaaran stadionin ja Joulupukin Pajakylän välille, mutta tuloksia voidaan hyödyntää myös muissa vastaavissa kilpailutuksissa. Toimeksianto sisältää:

1. Hankinnan tavoitteiden täsmentämisen ja suunnittelun.

2. Hankinnan tavoitteista johdettujen soveltuvuusehtojen suunnittelun.

3. Tavoitteista ja soveltuvuusehdoista johdettujen vertailuperusteiden määrittämisen.

4. Vertailuperusteista johdettujen sopimuskannusteiden suunnittelun ja mitoittamisen.

5. Bonus- ja sanktiomenettelyn kuvaamisen osaksi hankintadokumentaatiota.

Suunniteltuja sisältöjä testataan markkinavuoropuhelutilaisuudessa, joka järjestetään Tilaajan ja potentiaalisten tarjoajien välillä. Tarvittaessa, erikseen niin sovittaessa, Innokonseptit Oy osallistuu markkinavuoropuhelutilaisuuteen.

Palveluntuottaja Innokonseptit Oy on hankintojen konsultointiin erikoistunut yritys, jolla on kokemusta vastaavan tyyppisten hankintojen ja niihin liittyvien soveltuvuus- ja valintakriteerien määrittelytyöstä.

Hankinta toteutetaan tarjouspyynnön valmistelun kiireellisyyden vuoksi. Pyöräreittien rakentaminen tulee saada käyntiin mahdollisimman nopeasti, jotta reittirakentaminen ehditään toteuttamaan lumettomana aikana ja hankkeelle myönnetyn aikataulun mukaisesti vuoden 2025 lokakuuhun mennessä. Rovaniemen kaupungin omalla hankintayksiköllä ei myöskään ole pyöräreittien rakentamisen kilpailutukseen tarvittavaa erityisosaamista.

Ilmoitus- ja hankintamenettely

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta, joka toteutetaan suorahankintana. Hankintaan sovelletaan Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeita.

Hankkeen kustannukset katetaan Pyöräily- ja ulkoilureitin rakentaminen Rovaniemen lähiympäristöön (Santa´s Trail) hankkeesta (JTF-rahoitus J10722).

Työn hinta ja laskutus

Innokonseptit Oy tarjoaa työtä hintaan 200€/h (alv. 0%). Aika-arvio kohtien 1-5 toteutuksesta on enintään 30 tuntia. Toimeksiantoon lisätään matkakustannukset toteutuman mukaan. Työ laskutetaan, kun tilaaja on hyväksynyt toimeksiannon tulokset.

Päätös

Päätän, että Rovaniemen kaupunki hankkii edellä esitetyn palvelun Innokonsepit Oy:ltä hintaan 200 €/työtunti, enintään 6 000 €. Aika-arvio käytettävistä työtunneista on enintään 30 tuntia. Hintaan lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Allekirjoitus

Elinkeinopäällikkö Anne Puroaho

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut