§ 10 Minkinpyyntilupa Harjulammen alueelle / Lapin lintutieteellinen yhdistys ry

Lataa 

ROIDno-2023-764

Päätöspäivämäärä

6.6.2024

Päätöksen tekijä

Maanmittausasiantuntija

Kuvaus

Lapin lintutieteelliselle yhdistykselle on myönnetty minkinpyyntilupa Harjulammen alueelle kaupungingeodeetin päätöksellä 13.3.2023 § 28. Pilottijaksona myönnetty pyyntilupa on päättynyt 30.4.2024. Yhdistys on hakenut pyyntiluvalle jatkoa. Pilottijaksolta saadun kokemuksen perusteella luvan jatkamiselle ei ole estettä.

Päätös

Päätän myöntää minkinpyyntiluvan Lapin lintutieteellinen yhdistys ry:lle karttaliitteen mukaisilla alueilla 1.8.2024-30.4.2027 seuraavin ehdoin:

Rautapyynti on sallittu lupa-alueella 1 rannasta irti olevalla pyyntilautalla 1.8 lukien vesistön jäätymiseen saakka sekä keväällä jäätilanteen sen mahdollistaessa 30.4 saakka.

Lupa-alueella 2 rautapyynti on sallittu 1.8-30.4. Pyynti tulee toteuttaa sulan veden aikaan rannasta irti olevalla pyyntilautalla. Jääpeitteen aikaan pyynti on sallittu rannalta tai jääpeitteeltä.

Elävänä pyytävillä keinulauta- ja verkkoloukuilla pyynti on sallittu koko lupa-alueella 1.8 lukien vesistön jäätymiseen saakka.

Rautojen suojakotelon pyyntiaukon tulee sijaita kotelon etuosassa. Suojakotelon tulee olla takaosastaan tukevalla ja riittävän tiheäsilmäisellä metalliverkolla suljettu. Kotelon tulee olla lukittu riippulukolla. Rautojen tulee olla suojakoteloon kiinnitettyinä ja sijaita turvallisuus huomioiden riittävän etäällä pyyntiaukosta. Pyyntilautalle sijoitetun suojakotelon tulee olla kiinnitetty lauttaan.

Luvan saajalla on oikeus pitää venettä lupa-alueella 1.

Allekirjoitus

maanmittausasiantuntija Jukka Björkbacka

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut