§ 15 Kiertotaloushankkeen projektikoordinaattorin valinta

Lataa 

ROIDno-2024-2183

Päätöspäivämäärä

22.5.2024

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Palvelualuepäällikkö päättää alaisensa organisaation henkilöstövalinnoista niiltä osin kuin toimivalta ei ole yksikön esimiehellä (Henkilöstöasioiden delegointi elinvoimapalvelut toimialalla 16.2.2021).

Haastatteluryhmä esittää yksimielisesti, että hakuasiakirjojen ja​ niistä laaditun ansiovertailun ja suoritettujen haastattelujen perusteella projektikoordinaattorin määräaikaiseen tehtävään valitaan kasvatustieteiden maisteri Piia Kenttälä.

Piia Kenttälä on kasvatustieteiden maisteri. jonka hankkeisiin liittyvä työkokemus on Lapin liiton palveluksessa hankittu projektiassistentin ja projektikoordinaattorin toimien kautta. Hän on viimeksi työskennellyt Lapin älykkään erikoistumisen kehittämishankkeessa ja omaa hyvän kokemuksen varsinkin EAKR-hankkeista. Myös muut hankkeiden rahoitusinstrumentit ovat hänelle tuttuja. Hänellä on monipuolista osaamista hankkeen hallinnollisista tehtävistä, kuten arkistoinnista, budjetoinnista, kokousjärjestelyistä ja maksatushakemuksista. Lisäksi hän on tehnyt sidosryhmäviestintää, järjestänyt työpajoja, tapahtumia, matkoja sekä on osallistunut myös hankkeen sisältöjen toteuttamiseen. Hakijalla on realistinen näkemys projektikoordinaattorin tehtävästä ja roolista projektipäällikön työparina. Haastattelu tuki hyvin hakijan hakemuksessa esittämää kuvaa ja sen perusteella hakijan yhteistyötaidot ja motivaatio työtä kohtaan tulivat selkeästi esille.

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin elinkeino- ja alueellisissa palveluissa on ollut haettavana projektikoordinaattorin määräaikainen tehtävä ajalle 2.5.24-31.12.2026. Tehtävä oli haettavissa ajalla 21.3.-10.4.24 ja hakukuulutus oli nähtävillä sähköisesti osoitteessa www.kuntarekry.fi ,​ Rovaniemen kaupungin nettisivuilla sekä TE-toimiston sivuilla. Rekrytointi toteutettiin anonyymina rekrytointina. 

Toimen kelpoisuusehtona oli tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto. Projektikoordinaattorin tehtäviin kuuluu seurata ja raportoida suunniteltujen tavoitteiden ja toimenpiteiden toteutumista ja vaikuttavuutta, sekä toteuttaa viestintää ja markkinointia. Projektikoordinaattori osallistuu lisäksi hankkeen työpaketteihin liittyvien sisältöjen toteuttamiseen.

Tehtävässä onnistuminen edellyttää aktiivista ja itsenäistä työskentelyotetta, hallinnon osaamista, erinomaisia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä viestinnällisiä ja digitaalisia taitoja ja paineensietokykyä ja huolellisuutta.  Projektikoordinaattori toimii tiiviisti projektipäällikön työparina ja tukena projektin tavoitteiden saavuttamiseksi.

Määräajassa tehtävään haki 67 henkilöä, joista 58 täytti tehtävän kelpoisuusehdot. Hakijoista valittiin haastatteluun kuusi hakijaa hakuasiakirjojen, koulutuksen ja työkokemuksen perusteella. 25.4.-14.5.24 pidettyihin haastatteluihin osallistui 3 hakijaa. 3 haastateltavista peruivat tulonsa, koska olivat ehtineet työllistyä muihin tehtäviin. Haastattelijoina toimivat elinkeinopäällikkö Anne Puroaho ja kehittämispäällikkö Pirjo Kutinlahti.

Päätös

Päätän, että määräaikaiseen projektipäällikön toimeen valitaan kasvatustieteiden maisteri Piia Kenttälä.

Aloitusajankohdasta sovitaan erikseen. Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa työn aloituspäivämäärästä lukien.

Allekirjoitus

Palvelualuepäällikkö Sanna Mäensivu

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut