Vanhusneuvosto, kokous 5.6.2024

§ 23 Vanhusneuvoston edustajat esteettömyyskävelyn 2024 suunnittelutyöryhmään

ROIDno-2018-2696

Valmistelija

  • Jonna Leppiaho, erityisasiantuntija, jonna.leppiaho@rovaniemi.fi

Perustelut

Vanhus- ja vammaisneuvostot ovat järjestäneet esteettömyyskävelyn vuosina 2019, 2022 ja 2023. Kävelyt on toteutettu kaupungin keskusta-alueella ja huomiota on kiinnitetty etenkin katujen sekä virastojen, kauppojen ja muiden reitin varrella olleiden sisäänkäyntien esteettömyyteen. Esteettömyyskävelyillä on ollut tavallisesti mukana 25-35 henkilöä vanhus- ja vammaisneuvostoista, yhdistyksistä, järjestöistä, Rovaniemen kaupungin yhdyskuntatekniikasta, Rovaniemen Tilaliikelaitoksesta sekä poliittisesta päätöksenteosta. Kävelyistä on laadittu raportit (liitteenä).

Esteettömyyskävely on suunniteltu toteutettavan vuosittain neuvostojen ja kaupungin palvelualueiden yhteistyönä. Vuosina 2020-2021 kävelyt peruuntuivat koronapandemian vuoksi. Vuoden 2023 esteettömyyskävely toteutui huhtikuun alussa lumien sulamisen aikaan. Vuoden 2024 esteettömyyskävelyllä havainnoidaan ympäristöä loppusyksystä, jolloin erityisinä riskeinä ympäristössä korostuvat pimeys ja mahdollinen liukkaus. Alustavaksi ajankohdaksi on sovittu loka-marraskuu.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jonna Leppiaho, erityisasiantuntija, jonna.leppiaho@rovaniemi.fi

Vanhusneuvosto nimeää jäsenistään kaksi (2) edustajaa esteettömyyskävelyn suunnittelutyöryhmään.

Päätös

Ennen tätä pykälää pidettiin tauko ja todettiin läsnäolijat. Roosa Nevala oli poistunut tauon aikana.

Vanhusneuvosto nimesi jäsenistään Lasse Aron ja Leif Wileniuksen esteettömyyskävelyn suunnittelutyöryhmään.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.